Gebarenclub bij Amerpoort

Voor iedereen en in het bijzonder voor horende niet-sprekende cliënten, slechthorende cliënten en dove cliënten.

De Gebarenclub is toegankelijk voor iedereen en in het bijzonder voor horende niet-sprekende cliënten, slechthorende cliënten en dove cliënten, en wanneer dat kan, samen met hun begeleiding.

Informeel leren mét resultaat 

De bedoeling van de Gebarenclub is dat de cliënten bij elkaar komen en op een laagdrempelige manier kennismaken met het gebaren. Het is namelijk een informele leeractiviteit waarbij we met elkaar contact maken in gebarentaal. Ieder op zijn eigen tempo en niveau.

Hierdoor is er altijd een prettige sfeer en sprake van een veilige leeromgeving voor de belangstellenden. Omdat de communicatie bij de cliënten aantoonbaar verbeterd wordt, is er veel belangstelling voor de Gebarenclub en groeit de groep deelnemers nog steeds.

Wanneer?

De Gebarenclubavonden zijn op de woensdagavonden in het Cultureel Centrum. We hebben drie groepen, respectievelijk van 18.30-19.00 uur, 19.00-19.30 uur en 19.30-20.00 uur.

Kom sfeer proeven 

Cliënten die interesse hebben, zijn van harte welkom om een keer vrijblijvend langs te komen. Als het bevalt, kunnen cliënten zich gratis aanmelden via het Clubwerk van Amerpoort. Ook voor familie en begeleiders geldt: kom een keertje langs om zelf de sfeer te proeven, je bent van harte welkom!

Logopedie en gebarentaal

Logopediste Hanne Patist vertelt over de Gebarenclub: Said begon bij Amerpoort vorig jaar als (betaalde) vrijwilliger en inmiddels kan hij (meer dan) 2 hele dagen vullen bij Amerpoort met coaching en lesgeven. De afdeling logopedie pleit al jaren voor meer gebruik van gebaren binnen Amerpoort en ziet het liefst ook dat die cliënten die gebaren gebruiken in de communicatie (niet persé doof) elkaar ook tegenkomen, samen werken, samen wonen op een groep.

Omdat onze gebarende cliënten afhankelijk zijn van ons, moeten wij zorgen dat ze elkaar ontmoeten! En dan zouden ook meer dove medewerkers binnen Amerpoort een geschikte werkplek kunnen krijgen. Dat Said bij Amerpoort werkt is zo’n grote meerwaarde voor de cliënten die afhankelijk zijn van gebarende medewerkers! Eindelijk worden ze begrepen!