Eten & Drinken

Veelgestelde vragen
 • Wat is gezond beleg voor op brood?

  Groentespread gemaakt van paprika, wortel, rode bieten etc., 20+ en 30+ kaas met minder zout, Zachte geitenkaas, Zuivelspread, Pindakaas 100%, Appelstroop 100%, Fruitspread of halvajam, Gerookte vis zoals makreel en zalm, Ei of omelet, Avocado (eventueel klein beetje zout of peper erbij), Gegrilde groenten (paprika, aubergine etc.), Plakjes fruit (banaan, aardbei etc.), Vleeswaren zoals kipfilet of ham, Humus met minder zout.

 • Hoe kom je aan 250 gram groente per dag?

  Neem overdag snoepgroente mee voor de lunch en als tussendoortje, bijvoorbeeld geraspte wortels, een stuk komkommer of snoeptomaatjes. Let erop bij het boodschappen doen dat je genoeg groente moet meenemen. Zit er 250 gram groente in je winkelmandje voor iedereen die mee eet? Als je een avondmaaltijd gaat eten waar geen groente in zit kan je er een grote salade bij maken, of heel makkelijk voorgesneden broccoli roosjes koken als bijgerecht. Zoek eens naar recepten voor lekkere salades waar veel groen in zit, en probeer er een uit.

 • Hoe kan je jouw gezin of woongroep helpen om genoeg fruit te eten?

  Leg een grote schaal met fruit in het zicht en plan fruitmomenten op de dag. Maak voor mensen met slikproblemen standaard smoothies met 2 stuks fruit en een beetje melk. Start een fruitdaging. Je gaat dan samen de uitdaging aan om elke dag 2 stuks fruit te eten. Check bij het avondeten of iedereen z’n 2 stuks fruit heeft gegeten die dag? Niet gelukt, dan is fruit een heerlijk toetje.

 • Hoe weet je hoeveel je moet eten?

  Je kan de aanbevolen hoeveelheid eten voor jou of je kind berekenen via de website van het Voedingscentrum. Wil je afvallen of juist aankomen? Mail dan naar eetteam@amerpoort.nl

 • Wat kan ik met restjes eten doen?

  Restjes zijn heel handig om snel een lekkere maaltijd te maken, en weggooien is zonde. Op deze link vind je een poster om in 3 simpele stappen restjes om te bouwen tot soep, salade, omelet of roerbak: Inspiratie om restjes op te maken.

Heb je een vraag voor ons, of heb je hulp nodig?