Prokkelweek 2020

Ook in 2020 doet zorgorganisatie Amerpoort weer actief mee aan de Prokkelweek van maandag 8 t/m zaterdag 13 juni. Zet ‘m alvast in je agenda!

Heb je al gehoord van de Prokkelweek? 

De Prokkelweek is in de eerste week van juni. In die week zijn er overal in het land Prokkels.

Een Prokkel staat voor een prikkelende ontmoeting. Tussen iemand met én iemand zonder verstandelijke beperking. 

Het is leuk om aan de Prokkelweek mee te doen. Dat kan op meerdere manieren:

BeleidsProkkels

Vind je het leuk om mee te praten over beleid? Dat kan bij een BeleidsProkkel! 

In de Prokkelweek zijn er BeleidsProkkels bij:

  • Parlement
  • Ministeries
  • UWV

Het complete overzicht staat op de website van Prokkel. Cliënten van Amerpoort hebben voorrang bij aanmelden, omdat Amerpoort een partner is van de Prokkelweek. 

Prokkelstage

In de Prokkelweek is ook een Nationale Prokkelstagedag. Dan kun je een Prokkelstage doen. Een Prokkelstage is een stage voor één dag bij een bedrijf. Dat kan overal zijn: bij de bakker, de basisschool, de gemeente. Alles is mogelijk! 

Het is een mooie manier om je horizon te verbreden. Het kan zelfs een vaste baan opleveren! 

Zoals Tim: hij ging op Prokkelstage bij de financiële administratie van Siza. En dat heeft geleid tot een vaste baan bij de LFB. Of Jet: zij ging op Prokkelstage bij de plaatselijke supermarkt. Ook dat leidde tot een vaste werkplaats. 

Een andere baan hoeft niet het doel te zijn. Het kan ook zijn dat je gewoon eens wil kijken bij een ander bedrijf. Om te zien hoe ze het daar doen. 

De Prokkelstage biedt veel mogelijkheden. Misschien ook voor jou? Meer informatie over hoe alles werkt vind je op de Prokkelsite: www.prokkel.nl/wat-is-een-prokkelstage/

Over Prokkel

Amerpoort is fullpartner van Prokkel.
Zie ook:  www.prokkel.nl

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route