Winterwandeling op het Kwatrijn

13 januari 2020

Bewoners Kwatrijn beleven sprookjesachtige wintertocht met buurt en familie

Donderdagavond 9 januari was de tuin van het Kwatrijn omgetoverd tot een sfeervolle winterbelevenis. Er was veel muziek, lichtjes- en sfeertunnels, lekker eten en drinken, en … een echte ijsbaan. Veel mensen uit de buurt gaven gehoor aan de uitnodiging om op deze manier eens het terrein van locatie Kwatrijn te bezoeken. Terwijl veel familieleden de tocht met hun kind, broer of zus liepen.

De wandeling

De bezoekers werden welkom geheten door twee dansende sneeuwpoppen die hen naar het begin van de wandeling begeleiden. De route was met fakkels aangegeven en de eerste stop was een muziektheater. Het muziektheater werd vormgegeven door de muziektherapeuten Rianne Wassink en haar collega Edgar. Ze speelden voor iedereen muziek die hij of zij wilde horen; van top 40 tot klassiek, alles was mogelijk.

In de dagbestedingsruimte van Sensus 1 was een waar winter wonderland te bezoeken met een landschap van sneeuwpoppen, ijsberen en pinguïns. Alle zintuigen werden geprikkeld met muziek, geuren en verschillende lichteffecten. Na het rustieke wonderland te hebben verlaten, werden de wandelaars door een echte dweilband ontvangen bij de schaatsbaan. De Partypoepers uit Laren waren een echte belevenis voor de oren (foto) en voor sommige cliënten kon het niet hard genoeg! Bij de schaatsbaan waren schaatsen te leen in alle maten. Veel kinderen met hun ouders hebben het ijs uitgeprobeerd, maar ook enkele cliënten. Voor de toeschouwers was er glühwein, warme chocolademelk en een hotdog.

Door een tunnel vol witte ballonnen kwamen de wandelaars bij het eindpunt van de tocht: de skihut. De deelnemers van Sensus 3 hadden er een heuse bar gemaakt en er waren verse oliebollen. In de skihut –en daar buiten bij de vuren- bleef het nog lang gezellig en ontmoetten de wandelaars elkaar.

De beste wensen

De clustermanager van het Kwatrijn, Richard Lek, wenste iedereen het beste voor 2020. Hij refereerde in zijn nieuwjaarstoespraak aan de vele personeelswisselingen van het afgelopen jaar en de effecten die dat had voor bewoners en verwanten. Tegelijkertijd had hij ook prijzende woorden voor het personeel wat hard had moeten werken door al die wisselingen, maar toch deze prachtige wintertocht had georganiseerd. Hij bedankte de buurtbewoners voor hun 'goed buur' zijn en aanwezigheid, evenals alle familieleden en de aanwezige directie van Amerpoort.

Als verrassing van de avond was daar een geschenk van de Lions club van Soest: een nieuwe shovel! De deelnemers van dagbesteding Sensus 3 hadden meegewerkt aan een benefiet concert van de Lions en van de opbrengst werden schenkingen gedaan waaronder deze nieuwe shovel. Boris, bewoner van Kwatrijn, werd door Richard Lek geïnterviewd. Hij kon niet wachten om de shovel te mogen gebruiken.

Dank

We willen in het bijzonder de begeleiders van dagbesteding Sensus 1, 2 en 3 hartelijk bedanken. Zonder hun harde werk was deze prachtige winterwandeling niet mogelijk geweest. De foto's zijn gemaakt door Co Hoofd.

Ook de SoesterCourant schreef een mooit artikel over de Wintertocht.

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route