Namen Noemen bij Amerpoort: herdenken en het leven vieren

U bent vrijdagavond 8 november 2019 van harte welkom op locatie Nieuwenoord in Baarn vanaf 19.00 uur.

Op vrijdagavond 8 november 2019 van 19.00 tot 21.00 uur organiseert Amerpoort Namen Noemen, een bijzonder en uniek evenement op locatie Nieuwenoord in Baarn. Namen Noemen biedt een plek om herinneringen aan geliefde overledenen op te halen en hun naam nog een keer extra te laten horen of zien.

Langs de route staan allerlei kunstvormen, die de bezoekers uitnodigen hun herinneringen te delen en het leven te vieren. Honderden vuurkorven, fakkels en stormlantaarns verlichten de tocht. De bijeenkomst is open en toegankelijk voor iedereen en trekt jaarlijks vele bezoekers uit de hele regio.

Allerzielen

Namen Noemen is bijzonder omdat de focus op het ‘geleefde leven’ ligt en niet op verlies en rouw. Het evenement is gebaseerd op Allerzielen Alom ontwikkeld door kunstenaar Ida van der Lee. Amerpoort organiseert voor de achtste keer dit evenement. Jaarlijks bezoeken cliënten, familieleden, medewerkers en andere geïnteresseerden vanuit de hele regio dit bijzondere evenement.

Kunst

Meer dan 100 vrijwilligers en 17 kunstvormen zijn op de avond aanwezig om deze indrukwekkende tocht mogelijk te maken. Bezoekers zien multimediale voorstellingen, licht projecties, luisteren naar muziek in de oude kloostergang, werken mee aan herinneringsbankjes, verschillende rituelen om een naam te noemen, zien een zandtovenaar en poppenspeler en kunnen genieten van dans. Zoals een van de bezoekers vorig jaar zei: “Namen Noemen is altijd indrukwekkend. Stilte wordt afgewisseld met licht, kunst, woorden en muziek.”

Warme chocomel of glühwein

Tijdens de route kan iedereen bij boerderij De Huydecoper genieten van catering van Grand Café Cultureel Centrum.

Gratis toegang

Iedereen is van harte welkom op vrijdagavond 8 november 2019. de route te lopen tussen 19.00 en 21.00 uur. Adres: Nieuwenoordlaan 12, Baarn. Toegang is gratis. Het advies is om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Automobilisten moeten de instructies van de parkeerwachters opvolgen.

Voor meer informatie: www.namen-noemen.nl. Namen Noemen wordt volledig mogelijk gemaakt door giften en sponsoring.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route