10 jaar Namen Noemen bij Amerpoort: herdenken en het leven vieren

U bent vrijdagavond 8 november van harte welkom op locatie Nieuwenoord in Baarn vanaf 19.00 uur.

Op vrijdagavond 8 november organiseert Amerpoort van 19.00 tot 21.00 uur op locatie Nieuwenoord voor de tiende keer Namen Noemen. Tijdens dit unieke evenement kunnen bewoners en bezoekers hun geliefden herdenken, het leven vieren, herinneringen koesteren, verhalen delen en via diverse kunstvormen hun naam nog een keer laten horen of zien. Speciaal voor deze jubileumeditie zijn de door bezoekers 10 meest gewaardeerde kunstvormen nog een keer te zien.

Zintuigen

Langs de wandelroute ziet de bezoeker diverse kunstvormen die alle vijf de zintuigen aanspreken. Kunstenaars en vrijwilligers nodigen je uit om te zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Honderden vuurkorven, fakkels en lantaarns verlichten de tocht en op verschillende plekken klinkt mooie muziek. Namen Noemen is gratis en toegankelijk voor iedereen.

Kunstvormen

Bezoekers zien dit jaar de zandtekenaar, luisteren naar klinkende namen bij het carillon en doen mee aan verschillende rituelen om namen te noemen. Bijvoorbeeld bij:‘ Schrijf je naam in de wind’, het hartenbos of bij ‘Wie mis jij dit jaar aan tafel?’ Nieuw dit jaar is ‘De ladder naar boven’ waarbij je stil kan staan bij de vraag ‘Waar ga je naar toe als je dood bent?’ En ook dit jaar is er aandacht voor ‘Wereldverdriet’.

Begrip

Inmiddels is Namen Noemen een begrip binnen en buiten Amerpoort. Meer dan 130 vrijwilligers en medewerkers zijn op de avond aanwezig om deze indrukwekkende tocht mogelijk te maken. Jaarlijks bezoeken bewoners, familieleden, medewerkers en bezoekers vanuit de hele regio dit bijzondere evenement. Tijdens de route kan je bij boerderij De Huydecoper genieten van warme chocomel en glühwein van het Grand Café Cultureel Centrum.

Bijzonder

Bezoekers vinden Namen Noemen bijzonder. Zoals een van de bezoekers vorig jaar zei: “Voor iedereen was er iets waar hij of zij een goed gevoel van kon krijgen of ontroerd door kon raken. De hele sfeer ademde warmte en verbondenheid uit. Hopelijk organiseren jullie dit volgend jaar weer.”

Welkom

Iedereen is van harte welkom om op vrijdag 8 november de route te lopen tussen 19.00 en 21.00 uur. Adres: Nieuwenoordlaan 12 in Baarn. Toegang is gratis. Het advies is om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Automobilisten moeten de instructies van de verkeersregelaars opvolgen. Er is dit jaar ook gelegenheid om te parkeren bij Crematorium Laren, Weg over Anna’s Hoeve 1 in Laren. Vanaf het Crematorium gaat doorlopend een pendelbus naar Nieuwenoord.

Kijk voor meer informatie op www.namen-noemen.nl.

Namen Noemen wordt volledig mogelijk gemaakt door giften en sponsoring.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route