Dag van de Aangepaste Sport regio Eemland 2019

Thema:                ‘Meedoen! Hoe dan?!’
Datum:                13 november 2019
Tijdstip:              16.00 – 18.00 uur symposium
                             18.00 – 20.00 uur demonstraties, openbare training en clinics
Locatie:               Optisport Sportboulevard De Engh, Dalweg 181, Soest
Kosten:                gratis
Inschrijven:       sro.nl/buurtsportcoach/dag-van-de-aangepaste-sport-regio-eemland-2019/

Symposium
Het symposium wordt georganiseerd voor professionals en vrijwilligers uit zorg, sociaal domein en sport, politici, beleidsambtenaren en andere geïnteresseerden.  Het begint om 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur) en duurt tot 18.00 uur. Presentator Robbert Meeder van Radio 1 Langs de Lijn is bereid gevonden om als dagvoorzitter op te treden.

Diverse ervaringsdeskundigen nemen je mee vanaf het begin van hun zoektocht naar sportmogelijkheden tot aan de structurele vrijetijdsbesteding die ze bij een sportaanbieder of vereniging vonden:

  • Thom Kuus is twee jaar geleden bij een bedrijfsongeval blind geworden. Sinds hij het roeien bij Hemus heeft ontdekt heeft hij een heel gaaf doel: keihard trainen om zich te plaatsen voor de Paralympics aankomend jaar in Tokio.
  • Edwin de Wolf raakte zwaar gewond tijdens een militaire uitzending, na een zoektocht kwam hij uit bij het wielrennen, wat hem naar de Infinity Games bracht.
  • Femke van Haeften komt als sportconsulent in het Militair revalidatiecentrum in Doorn veel mensen tegen als Edwin, die tijdens en na hun revalidatie op zoek gaan naar een passende sport. Samen nemen ze u mee. Hoe overwin je drempels die je tegen komt en wie kan je daarbij helpen?
  • Marijke Roest heeft als ervaringsdeskundige zelf diverse aangepaste sporten beoefend en is nu actief als Beweegmakelaar aangepast sporten in Soest. Afgelopen jaar zette ze samen met verschillende partijen bij BTV de Geeren in Baarn het rolstoeltennis op. Hoe organiseer je passend sportaanbod binnen de vereniging?

Kennismakingsclinics
Voor iedereen in de regio Eemland die door een beperking, chronische ziekte, motorische achterstand of door een andere reden moeite heeft om aansluiting te vinden bij het reguliere sportaanbod, is er vanaf 18.00 uur een breed scala aan sportaanbieders en verenigingen uit de regio aanwezig met kennismakingsclinics en demonstraties. Je bent vrij om bij verschillende sporten te kijken en als je het leuk vindt kun je ze ook gelijk uitproberen. Bekijk hier de lijst met alle 24 verenigingen die aanwezig zijn.

Vervoer
Dit jaar verzorgen we vervoer naar Optisport Sportboulevard De Engh*. Dat betekent dat we met aangepaste busjes geïnteresseerden vanuit hun woonlocatie ophalen en weer thuisbrengen. Wil je je hiervoor aanmelden? Geef dit voor 23 oktober aan in de inschrijflink. *Voor het busvervoer geldt: vol = vol!

Organisatie
De Dag van de Aangepaste Sport regio Eemland is een regionale samenwerking tussen Buurtsportcoach Amersfoort, Bunschoten en Leusden,  Jeugdsport coördinator gemeente Baarn, Beweegmakelaar aangepast sporten Soest en Sportbuurtcoach Woudenberg, onder auspiciën van de Stichting Passend Sport Midden-Nederland.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route