Jubileumsymposium TOZ en KIDS

Amerpoort biedt al jaren zorg en ondersteuning aan kinderen met een verstandelijke beperking en hun ouders.

Zo begon Thuis Ondersteunde Zorg (TOZ) 40 jaar geleden en KIDS (Kinderen In De Samenleving) bestaat inmiddels 25 jaar. Dit willen wij graag met u vieren tijdens een jubileumsymposium op woensdag 16 oktober in Ambiance Houtrust, Heideweg 23 in Hooglanderveen.

U als ouder, medewerker of samenwerkingspartner bent van harte welkom. Het symposium biedt een veelzijdig programma voor iedereen. Kijk hieronder voor het volledige programma.

Komt u ook?

Werk je bij KIDS of de TOZ? Bent u ouder bij KIDS of de Thuis Ondersteunende Zorg? Werkt u als professional regelmatig met ons samen? Of voelt u zich op een andere manier betrokken bij KIDS of TOZ? Meld u dan aan via www.amerpoort.nl/symposium of door een mail te sturen aan secretariaatgezinsondersteuning@amerpoort.nl

Heeft u vragen? Bel dan naar secretariaat gezinsondersteuning: 035 603 42 07.

Tot ziens op woensdag 16 oktober!
 

PROGRAMMA 16 OKTOBER 2019

9.30 - 10.00 uur Ontvangst met koffie

10.00 - 10.15 uur Opening

10.15 - 10.30 uur Première van films over KIDS en TOZ

10.30 - 11.30 uur Lezing ‘Goed samenwerken voor het kind’

11.30 - 13.00 uur Lunch met kennismarkt

13.00 - 14.50 uur Workshops 

13.00 - 13.45 Ronde 1

14.00 - 14.45 Ronde 2  - Op de dag zelf kunt u aangeven aan welke 2 workshops u mee wilt doen. 

14.50 - 15.00 uur Afsluiting

KENNISMARKT

Kom meer te weten over thema’s als: Puberteit, Seksualiteit, Sociale media, Spel en spelen, Sport en Vrijetijdsbesteding, Gezonde levensstijl / voeding, Sing In – Muziek, Ontspannen en ontmoeten, Etherische oliën en ritmische massage

WORKSHOPS

Afstand en nabijheid
We werken samen rondom een kind; ouders, begeleiders, leerkracht of leidsters. Iedereen brengt daarbij de eigen deskundigheid, betrokkenheid en vragen mee. Hoe leer je begrijpen waarom de ander bepaalde dingen doet?

Basic Trust
Basic Trust werkt vanuit de basis, aan de basis. Deze basis is het vertrouwen dat het kind heeft in zichzelf en in zijn vaste opvoeders. In deze workshop staan we stil bij het versterken van dit vertrouwen bij het kind. Hoe doen we dat?

Leespraat
In deze workshop maak je kennis met Leespraat, een methode waarmee de communicatie van een kind kan worden versterkt. Hoe ziet Leespraat er uit en hoe werkt het?

Begeleiden naar zindelijkheid
Zindelijkheid is een belangrijk thema bij kinderen. Zindelijkheid geeft vrijheid, voor een kind en zijn ouders. Tijdens deze workshop geven we praktische tips en adviezen. Ook is er ruimte voor vragen over dit onderwerp.

Sporten en vrijetijdsbesteding: hoe vind je de weg?
Sport en bewegen is niet alleen gezond. Het geeft je een goed gevoel, draagt bij aan sociale en motorische vaardigheden en daarnaast zorgt het ervoor dat je anderen kan ontmoeten. Maar wat als bewegen niet zo makkelijk gaat en je niet kan meedoen met het reguliere aanbod? Er zijn veel mogelijkheden. Hoe vind je de weg en wie kan je daarbij helpen?

Levend verlies
Wanneer een kind met een beperking wordt geboren, verandert er veel voor ouders, zowel praktisch als emotioneel. De toekomst wordt anders dan ouders zich hadden voorgesteld. In deze workshop staan we daarbij stil.

Gebarentaal
In deze workshop is er aandacht voor het belang van gebaren in de communicatie met (jonge) kinderen en maakt u kennis met een aantal basisgebaren.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route