Inclusive Campus Life - Conferentie

Wij willen u graag uitnodigen voor deelname aan de internationale conferentie De Inclusieve Campus; over het realiseren van een omgeving van hogescholen en universiteiten die welkom en toegankelijk is voor iedereen. Deze conferentie richt de aandacht op mensen met een verstandelijke beperking.

Doel is ‘de uitwisseling van kennis en ervaringen wat betreft inclusie van mensen met een verstandelijke beperking op een hogeschool, universiteit of campus als geheel’. Dit doen we aan de hand van vijf thema’s:

(1) toegankelijkheid

(2) buddy systemen 

(3) leren en studeren aan de HU

(4) werk en werkgelegenheid

(5) Implementatie: een raamwerk en monitoringsinstrument voor management en medewerkers om ambities richting een inclusieve hogeschool of universiteit te volgen en waarderen.

 

Deelname is gratis en mogelijk als bezoeker of door een lezing of workshop te geven.

Volledige programma: klik hier

 

Data: vrijdag 7 en zaterdag 8 juni 2019.

Locatie: Hogeschool Utrecht, Utrecht Science Park/De Uithof. Padualaan 101.

Doelgroep: Het is een conferentie voor docenten, studenten, mensen met een verstandelijke beperking, begeleiders uit de zorg, management en staf uit binnen- en buitenland.

 

Voor vragen en opmerkingen: jeroen.knevel@hu.nlen sascha.vangijzel@hu.nl

Meer weten over het Europese project Inclusive campus Life: klik hier.

 

Met vriendelijke groet,

Jeroen Knevel en Sascha van Gijzel

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route