Symposium 'Krachtige kennisbronnen: verbinding door bouwen en vertrouwen'

Op dinsdag 2 april 2019 organiseert de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB; Tranzo, Tilburg University) haar vijfde symposium getiteld Krachtige kennisbronnen: verbinding door bouwen en vertrouwen. Onderzoekers, professionals uit zorg en onderwijs, mensen met een verstandelijke beperking en hun verwanten, beleidsmakers en andere geïnteresseerden: u bent van harte uitgenodigd! 

Tijdens dit symposium staan de verschillende kennisbronnen binnen de Academische Werkplaats centraal. Na een welkomstwoord door de voorzitter van de AWVB, dhr. Marc Bindels, zal prof. dr. Petri Embregts het symposium inleiden. Zij zal in haar lezing ingaan op de visie van waaruit binnen de AWVB onderzoek wordt uitgevoerd. De drie krachtige kennisbronnen staan hierbij centraal.

Inspirerende gastsprekers en onderzoekers verbonden aan de AWVB zullen de deelnemers vervolgens (interactief) meenemen in deze kennisbronnen:

- Ervaringskennis o.l.v. Gijs en Vera Wanders (journalist en verwant / ervaringsdeskundige)

 

Ervaringskennis: kennis en ervaringen die mensen met een beperking zelf en hun verwanten hebben opgedaan in het ontvangen van zorg en het meedoen in onze samenleving. 

- Professionele kennis o.l.v. prof. dr. Marc van der Meer (bijzonder hoogleraar arbeidsmarkt Tilburg University en wetenschappelijk adviseur voor de MBO-sector)

 

Professionele kennis: inzichten en ervaringen van professionals door hun werkervaring in de zorgpraktijk voor mensen met een beperking. 

- Wetenschappelijk kennis o.l.v. prof. dr. Cees Hertogh (hoogleraar ouderengeneeskunde en ethiek van de zorg, VUmc)

 

Wetenschappelijke kennis: theoretische en empirische kennis van onderzoekers. 

Meer informatie over het programma kunt u vinden via de website van de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking.

Aanmelden 

Deelname aan het symposium is kosteloos. Aanmelding is mogelijk is mogelijk via deze website.

Voor informatie kunt u contact opnemen met één van de coördinatoren van de AWVB: dr. Wietske van Oorsouw (w.m.w.j.vanoorsouw@uvt.nl) of dr. Elsbeth Taminiau (e.f.taminiau@uvt.nl).

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route