5e editie 'Festival Poort Sociaal'

Zaterdag 16 juni 2018. Na succes in 2014, 2015, 2016 en 2017.

Leven met elkaar en voor elkaar, dat is het motto van het grote buurtfeest dat een aantal maatschappelijke instellingen samen met het wijkteam en buurt-ondernemers organiseert op zaterdag 16 juni 2018 aan de Europalaan en de Nederlandstraat in Almere Poort. Het festival begint met een spectaculair buurtbrunch om 10.30 uur en duurt tot ‘s avonds 21.00 uur.

De aanleiding

Initiatiefnemers voor het festival zijn de Stichting WoonMere en InteraktContour, beiden gebruikers van het gebouw aan de Europalaan/Nederlandstraat. Daar wonen en werken buurtgenoten met een lichamelijke of meervoudige beperking. De bewoners willen graag laten zien wat hun mogelijkheden zijn en in contact komen met buurtbewoners. Andere organisaties, zoals het wijkteam van de gemeente, de zorggroep Almere, Politie Flevoland, Stad & Natuur, De Schoor en tal van andere organisaties omarmen het initiatief en doen mee met organiseren van deze bijzondere dag voor alle Poortenaren.

Wat kun je verwachten

Op zaterdag 16 juni tussen 10:30 en 21:00 uur zullen tal van activiteiten worden gehouden in en rond het gebouw aan de Europalaan/Nederlandstraat. Op het schoolplein is de Kidsground. Iedereen is welkom aan de Europalaan 830, de ingang van werk- en leercentrum De Plint. Tussen 10:30 en 12:00 uur vindt de eerste openluchtbrunch voor alle Poortenaren plaats op het autovrije plein. Voor aanmelden zie de uitnodiging achterin Poortnieuws nr. 21 of  meld u aan via het aanmeldformulier Poortbrunch

Vanaf 12:00 tot 17:00 uur staan er diverse marktkramen met informatie over buurtinitiatieven, verenigingen, religieuze en culturele organisaties, politie, wijkteam en winkeliers. 

Op het grote podium is een gevarieerd programma. Tijdens de brunch luistert Mark Kirkenier het event op met prachtige noten vanaf zijn keyboard. Een presentator verbindt de optredens tussen 12:00 en 17:00 uur. 

Op de kidsground kan iedereen zelf ervaren hoe het is om te sporten in een rolstoel. Daarnaast zijn er tal van andere attracties voor de kleintjes en de grotere jeugd.
Bij de deelnemende winkeliers kunnen bezoekers op vertoon van de gratis stempelkaart gebruik maken van diverse kortingsacties. Daarnaast worden er in De Plint ook rondleidingen gegeven en korte kookworkshops georganiseerd. Ook kun je zelf zien in het werk- en leercentrum wat mensen met een beperking nog allemaal wel kunnen. Er worden diverse demo’s gegeven.

Vanaf 17:00 uur sluit de informatiemarkt en volgt een supergezellig podiumprogramma met artiesten en DJ tot 21:00 uur. Kortom Het eerste lustrumfeest van het Festival Poort Sociaal is “the place to be”. Houdt deze website en onze Facebookpagina goed in de gaten. Er volgt regelmatig een update van het nieuws. 

Graag tot zaterdag 16 juni 2018.

Voorlopig straatprogramma:  
  10:30 – 12:00 uur   Opening door burgemeester Franc Weerwind
met eerste Poortbrunch voor Poortenaren,
inloop vanaf 10:00 uur (max. 500 deelnemers)
Aanmelden: Zie Poortnieuws 21 of meld je aan via het aanmeldformulier Poortbrunch
12:00 – 17:00 uur Informatiemarkt en spelen op de Kidsground
12:00 – 21:00 uur  Foodplein met podiumprogramma
Podiumprogramma  
  10:30 – 12:00 uur   Easy Listening bij de brunch met Mark Kirkenier op Keyboard
12:00 – 17:00 uur Gevarieerd programma met en door de buurt
17:00 – 21:00 uur Muziek en entertainment voor de jeugd van 18 – 80      

Wil je ook iets bijdragen aan deze dag of heb je vragen ideeën of zo ? Stuur dan een mailtje naar Contact

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route