Tentoonstelling ‘Puur’ - tekeningen van Piet Schopping

Vanaf maandag 8 januari in Stadscafé de Observant aan het Stadhuisplein 7 in Amersfoort.

Vanaf maandag 8 januari kunt u bij Stadscafé de Observant aan het Stadhuisplein 7 in Amersfoort de tentoonstelling Puur: tekeningen van Piet Schopping zien.

Piet Schopping (1955) werkt sinds 1997 in het atelier van Jans Pakhuys, eerst in Amersfoort en sinds 2013 in Baarn. De ateliers van Jans Pakhuys in Amersfoort en Baarn zijn onderdeel van zorgorganisatie Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking.

Piet Schopping is een echte observator. Hij kijkt aandachtig naar zijn voorbeelden en tekent ze snel met zijn krachtige, karakteristieke stijl na. Piet heeft een bijzonder gevoel voor vormen en lijnen, die hij nauwkeurig en snel tekent. Het enige dat hem daarvan kan afleiden is zijn sterke behoefte aan schrijven van woorden en letters.

Piet praat nauwelijks, toch heeft hij een grote fascinatie voor taal. Flarden tekst die hij in zijn dagelijks leven tegenkomt, slaat hij op in zijn hoofd, om ze vervolgens op een vel papier te schrijven. De teksten zie je ook meestal terug in zijn tekeningen. Zijn handschrift met een grafische karakter is inmiddels zijn handelsmerk geworden.

Piet Schopping heeft meegedaan aan kleine en grote tentoonstellingen in galeries en musea in Nederland vanuit Jans Pakhuys en het werk van hem is opgenomen in een aantal collecties nationaal en internationaal. In 2017 is zijn werk te zien geweest zelfs in Shanghai, China met de collectie van museum het Dolhuys.

De tentoonstelling ‘Puur’ - tekeningen van Piet Schopping is onderdeel van tentoonstellingen in Amersfoort ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van het atelier en de galerie van Jans Pakhuys.

Zie ook: www.outsiderartmuseum.nl/nl/kunstenaars/piet-schopping/

 

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route