Amerpoort en Sherpa exposeren in De Wintertuin in Baarn

Kunstenaars van Amerpoort en Sherpa exposeren vanaf maandag 15 tot en met woensdag 24 januari in de prachtige locatie De Wintertuin in Baarn.

Er is heel divers werk te zien vanuit de 4 ateliers van Sherpa - bekend onder de naam Kijkoor- en werk van de kunstenaars van Jans Pakhuys en het MultimediaStationHilversum van Amerpoort. Beide zorgorganisaties exposeren voor het eerst samen.

Maak kennis met kunstenaars en hun werk
De expositie is elke dag te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur in De Wintertuin, Cantonspark, Heemskerklaan 25 in Baarn. Alle dagen zijn  begeleiders aanwezig, op een aantal dagen ook de kunstenaars. Hier kunt u de flyer van de tentoonstelling downloaden (PDF).

Kunstboek
Eind 2017 presenteerden zowel Sherpa als Amerpoort een kunstboek. Sherpa bracht het boek ‘Kijkoor’ uit. Het kunstboek (in Nederlands en Engels) toont een korte geschiedenis van de Kijkoor-ateliers, verhalen en natuurlijk veel werk van de Sherpa-kunstenaars door de tijd heen. JansPakhuys vierde haar 25-jarig bestaan met het jubileumboek ‘Dit ben ik’ met portretten en kunst van de bijna 100 kunstenaars die de afgelopen 25 jaar bij Jans Pakhuys hebben gewerkt.

Outsider Art
Outsider Art - kunst van mensen met een beperking - is inmiddels niet meer weg te denken uit de kunstwereld. Zo is er ook het Outsider Art museum in de Hermitage in Amsterdam. Hier exposeren momenteel ook kunstenaars van Sherpa (Peter van Beers, René van Asch, Pieter Nelissen) en (Piet Schopping) van Amerpoort . Tot en met 28 mei 2018 is de expositie ‘Nieuwe Meesters’ in Amsterdam te bezoeken.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route