Ontmoeting die goed doet

Gelijkwaardigheid en ontmoeting vanuit het hart.

Het zoeken naar de balans tussen betutteling en te grote vrijblijvendheid.

Wanneer: 12 oktober 2017

Waar: Toermalijnzaal, Duinweg 35, Bosch en Duin

Hoe laat: 19.15 inloop

                  19.30 aanvang

                   21.30 einde

Het dilemma komt vaak naar voren in ons werk, maar ook in de persoonlijke sfeer of bij mantelzorgers: ‘ga ik het voor de ander invullen en structuren, neem ik alle regie over – of respecteer ik het recht op zelfbeschikking en laat ik mijn sturende rol helemaal los?’ Blijf je in de sturende rol, dan leg je als begeleider teveel aan de ander op, in het tweede geval ontstaat er vrijblijvendheid en onveiligheid. In beide gevallen voelt de persoon in kwestie zich niet gezien en gehoord.

We staan onder druk door bedachte en geplande dingen, afvinklijstjes en regels. Het vraagt moed om de ruimte te scheppen om even écht naar de ander te kijken. Oordelen en conclusies opzij zetten, niet meteen iets doen, maar inlevend waarnemen. Met je ogen, je oren en met je hart. Vanuit het echte contact, de ontmoeting, die op dat moment ontstaat, kan je samen op weg gaan.

Dat kan in de kleine momenten liggen. Als je iemand seconde écht ontmoet hebt, kan dit zijn uitstraling hebben over de verdere dag. Je kunt als begeleider meebewegen en waar nodig sturen. Als mens ben je voor elkaar gelijkwaardig en iemand die er toe doet.

Op deze avond zal Clarine Campagne met ons de ‘ontmoeting die goed doet’ verkennen, oefenen en inzichtelijk maken. Ook krijgen we concrete handvatten mee, waarmee je ruimte kunt creëren bij stress en regeldruk.

We hopen op een hartverwarmende bijeenkomst

Graag aanmelden voor 9 oktober bij Ellen Gunster e.gunster@amerpoort.nl

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route