Verlichtingactie AAN in het donker op Nieuwenoord

Verlichtingsactie AAN in het donker

Nu de dagen weer korter worden, organiseert de projectgroep Veilig Verkeer Nieuwenoord in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een verlichtingsactie. Op woensdag 27 oktober a.s. ben je tussen 15.00-16.00 uur van harte welkom – met je fiets - bij de Rijwielservice/Magazijn aan de Rondweg 4 op Nieuwenoord.

De Rijwielservice controleert de fietsverlichting en repareert deze zo nodig. Onder genot van poffertjes en limonade worden er ook reflecterende armbandjes uitgedeeld om goed op te vallen in het donker. En let op: die middag onthullen we ook het winnende ontwerp van de verkeersbordenwedstrijd. Niet gewonnen? Niet getreurd. Er zijn ook troostprijzen.

Tips AAN in het donker

Als je mensen vraagt wat hen een onveilig gevoel geeft in het verkeer, dan wordt fietsen zonder verlichting het vaakst genoemd. Toch blijkt dat zo’n 30% van de fietsers geen of geen volledige fietsverlichting heeft. 

Je kan zelf al veel doen om lekker op te vallen in het verkeer:

1. Zet je fietslicht aan

Meedoen is makkelijk! Een handige tip is de straatverlichting. Staat deze aan? Dan is het tijd je fietsverlichting aan te zetten. Ook bij regen of mist is verlichting verplicht.

2. Check je fiets

Is jouw fietsverlichting en -reflectie in orde? Op 27 oktober kun je tussen 15.00 en 16.00 uur langskomen met je fiets bij de Rijwielservice op Nieuwenoord (Rondweg 4). De Rijwielservice controleert de fietsverlichting en repareert deze zo nodig.

 3. Val op met je kleding

Bij regen, schemering en in het donker valt felle of lichtgekleurde kleding het beste op. Reflecterende strips helpen ook om beter op te vallen. Deze delen we uit op 27 oktober.

We hopen je te zien op 27 oktober! Vragen? Mail vvn@amerpoort.nl