Klik Jubileumcongres: 'met verbinding maken wij het verschil'

50 jaar Klik - kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg. Vrijdag 1 oktober Prodentfabriek Amersfoort en online.

Onbegrepen gedrag: wat is het probleem?

Verstandelijk beperkte mensen kunnen bij ontregeling heftig gedrag vertonen, zoals anderen aanvallen, zichzelf tot bloedens toe bijten of urenlang ontroostbaar huilen of gillen. Voor het omgaan met 'probleemgedrag' bij mensen met een verstandelijke beperking zijn er door de jaren heen verschillende methodes ontwikkeld.

Coach Margreet Pereboom werkte als begeleider met Triple-C nog voor het een methode werd. Zij vertelt tijdens het Klik-jubileumcongres op vrijdag 1 oktober over de basis in het kijken naar probleemgedrag aan de hand van casuïstiek. Zo complex als de situatie kan zijn en zo ingewikkeld als methodes kunnen lijken, in haar coaching gaat het om de persoonlijke benadering. Hierbij besteedt Margreet vooral aandacht aan de kracht van de begeleider en de cliënt.

Bekijk het volledige programma (op locatie)

Bekijk het volledige programma (online)