Digitale info avond zorg in pleeggezinnen, gezinshuizen en vrijwillige (informele) zorg

Online informatiebijeenkomst: woensdag 16 juni om 19:30 – 21.30 uur.

Niet alle kinderen kunnen rekenen op een stabiele thuissituatie. Soms is het nodig dat ze voor een middag, een weekend, maand of langer bij andere mensen terecht kunnen. Deze info avond is voor mensen die hun huis en hart voor hen open willen stellen, naar mensen die iets (praktisch) willen doen voor andere kinderen. Is dit iets voor jou? Wil je er meer over weten en erover nadenken wat jij kunt betekenen? Kom dan naar de online informatiebijeenkomst en meld je aan!

Aanmelden...

Aan deze informatiebijeenkomst wordt meegewerkt door meerdere jeugdhulporganisaties, vrijwilligersorganisaties en zorgorganisaties zoals Amerpoort die gezinshuiszorg bieden, maar ook door de gemeenten Leusden en Amersfoort. Al deze organisaties werken samen om alle kinderen en jongeren zo thuis mogelijk op te laten groeien. Dit betekent dat we bij problemen het gezin ondersteunen, zodat kinderen (zo lang mogelijk) thuis kunnen blijven wonen. Soms lukt dit niet of is het nodig om kinderen tijdelijk ergens anders op te vangen. Het liefst doen we dit in samenwerking met een ander gezin.

We zoeken vrijwilligers gezinnen in alle soorten en maten. Voor elk kind zoeken we een plek die het best bij hem of haar past. Is dit iets voor jou? Bezoek dan de online informatiebijeenkomst. Je krijgt dan informatie over alle mogelijkheden om voor deze kinderen écht iets te betekenen. Betrokken jeugdhulporganisaties en ervaren steunouders, pleegouders en gezinshuisouders zijn aanwezig. Je kunt dus al je vragen kwijt. Als je nu al meer informatie wilt, kun je dit vinden op de websites van de deelnemende organisaties: Amerpoort, Gezinshuis.com, Gezinsparaplu, Leger des Heils, De Rading, Stichting Present, Timon, William Schrikker Groep, Youké.

De informatieavond wordt georganiseerd voor inwoners van de gemeenten Leusden en Amersfoort, maar als je in een omliggende gemeente woont willen we je ook van harte uitnodigen om deel te nemen aan deze avond! Immers: zorg voor kinderen houdt niet op bij de grenzen van een gemeente.