Uitreiking Special Media Awards

Voor de derde keer organiseert Amerpoort de Special Media Awards tijdens de Week van de Mediawijsheid. Deze prijsuitreiking is voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken.

Dit jaar worden de winnaars op 10 november via een livestream bekendgemaakt. Amerpoort geeft mediawijsheid de volle aandacht en wil met de Special Media Awards op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven.

Mediamakers

Tijdens Special Media Awards zenden mediamakers met een verstandelijke beperking hun creaties in. Zoals een vlog op YouTube, een Instagram-account of een eigen radioprogramma. Een vakjury, bestaande uit bekende Nederlanders, beoordeelt de inzendingen. Voor een eerlijke beoordeling zijn er awards in verschillende categorieën te winnen, zoals beste Instagram account, beste radiostation en beste podcast. Sommige deelnemers zenden hun allereerste creaties in, anderen zijn al wat langer actief met het maken van media.

Ontmoeting

Bij eerdere edities van de Special Media Awards vonden mooie nieuwe ontmoetingen plaats en werd nieuw talent ontdekt. Zoals Manuel Poelstra, winnaar in de categorie ‘Beste video 2019’. Hij ontving een award uit handen van Bas van Teylingen en vlogger Tommie in de zorg. Manuel: “Ik had niet verwacht dat ik zou winnen. Iedereen heeft talent. Sinds vijf jaar maak ik bij Multimediastation Hilversum maatschappijkritische films. Ik maak graag videofilms, maar ben niet zo van de promotie. Ik ben blij dat mijn film echt is opgevallen!”

Vaardigheden

Dit jaar is de Special Media Awards een volledig online evenement. Initiatiefnemer Sonja Heijkamp legt uit: “Het oorspronkelijke plan was om, net als vorig jaar, de uitreiking tot een feestelijke bijeenkomst te maken in Beeld en Geluid in Hilversum. Vanwege corona en de  gezondheidsrisico's voor de deelnemers, is zo’n bijeenkomst dit jaar geen optie.

Live stream

De feestelijke livestream is op dinsdag 10 november, van 19.30 uur tot 21.00 uur. De awards worden uitgereikt door bekende Nederlandse mediamakers. De presentatie is in handen van Tess Milne en Kevin van der Berg.

Lees meer en bekijk de stream...