Online congres Volwaardig leven op 24 en 25 november

Op 24 en 25 november 2020 organiseert het ministerie van VWS het online congres Volwaardig leven. Het belooft een veelzijdig en inspirerend online congres te worden, met een gesprek met minister Tamara van Ark en onder andere filosoof Bas Haring als een van de hoofdsprekers. Ook is er aandacht voor het Zorgtestament. Een onderwerp waarover Amerpoort volgend jaar april een online bijeenkomst voor ouders en familie wil organiseren.

Bekijk het volledige programma op www.onlinecongresvolwaardigleven2020.nl

Leven zoals jij dat wil. Daar gaat het om in het programma Volwaardig leven. Daar kun je samen aan werken: cliënten, naasten en medewerkers. U hoort en ziet er alles over op het online congres: twee dagen vol verhalen, mooie voorbeelden, resultaten en inspiratie om samen meer passende en toekomstbestendige gehandicaptenzorg voor elkaar te krijgen.

Gevarieerd en uitgebreid programma

Het online congres is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met de gehandicaptenzorg: mensen met een beperking, hun familie en vrienden en (toekomstige) zorgmedewerkers. Tijdens het congres staat online ontmoeten en inspireren centraal. We delen de eerste resultaten van het programma Volwaardig leven en laten zien hoe we verder gaan.

Aandacht voor het Zorgtestament

Zo vertelt Marian Geling (Stichting Netwerk Rondom) tijdens dit congres zowel op de 24e als 25e november van 10.15 tot 11.15 uur over het Zorgtestament. Met het Zorgtestament kunnen ouders op een gestructureerde manier het leven van hun kind met een beperking in kaart brengen. Naast dat het meehelpt in het vinden van antwoorden op de vraag 'Wie neemt het van mij over, als ik het niet kan' kan het nog veel meer functies vervullen. Volgend jaar april wil Amerpoort speciaal over dit onderwerp een onlinebijeenkomst voor ouders en familie organiseren.

Meld je aan voor dit congres en kijk en luister dus specifiek naar dit onderwerp. Meer weten over het Zorgtestament? Stuur een mail naar Zina Louter: z.louter@amerpoort.nl.