Gezinshuizen

In gezinshuizen combineren we het normale gezinsleven met professionaliteit en vakmanschap.

Kinderen met een verstandelijke beperking die niet meer thuis kunnen wonen, worden soms voor kortere of langere tijd opgevangen in gewone gezinnen. Dit noemen wij een gezinshuis. Juist in dit ‘gewone’ bieden zij ‘bijzondere’ zorg. In deze gezinshuizen combineren we professionaliteit en vakmanschap met de kleinschalige en beschutte omgeving van het normale gezinsleven.

Gezinshuis in woonwijk 

GezinshuisGezinshuizen liggen meestal midden in de woonwijk en zijn niet van andere woningen te onderscheiden. De bewoners vormen samen een gezin. De ouders van het gezinshuis zijn zelfstandige ondernemers die geselecteerd en ondersteund worden door Gezinshuis.com. Zij zien toe op de bedrijfsvoering, Amerpoort is verantwoordelijk voor de bemiddeling, matching, plaatsing en inhoudelijke zorgverlening. Daarbij laten we ons leiden door de beperking van het kind en de mogelijkheden van de gezinshuisouders.

Ieder kind heeft recht op een gezin, kleinschalig en betrokken
Miriam | Gezinskring 't Huys

Gezinshuizen 

Naast gezinnen met antroposofische identiteit werken we ook samen met gezinshuizen met joodse en christelijke identiteit. Maar voor alles geldt, dat ieder kind ongeacht levensovertuiging, welkom is in onze gezinnen, waarbij men respect heeft voor deze levensovertuiging. Op dit moment zijn er zes gezinshuizen verbonden aan Amerpoort.  Dat zijn: Gezinshuis Samen Sterk , De Rederij, Gezinshuis Engelaer, 't Huys, Familie van Woudenberg, Gezinshuis Bethenoe. De komende jaren willen wij ons aanbod uitbreiden.

Meer weten over een gezinshuis?

Voor meer informatie over gezinshuizen kunt u contact opnemen met Nienke Boonstra, coördinator gezinshuizen via 06 53662409 of n.boonstra@amerpoort.nl.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route