Gezinshuizen

In gezinshuizen combineren we het normale gezinsleven met professionaliteit en vakmanschap.

Kinderen met een verstandelijke beperking die niet meer thuis kunnen wonen, worden soms voor kortere of langere tijd opgenomen in gewone gezinnen. Dit is een gezinshuis. Juist in dit ‘gewone wonen’ bieden zij ‘bijzondere’ zorg. In deze gezinshuizen worden professionaliteit en vakmanschap gecombineerd met de kleinschalige en beschutte omgeving van het gezinsleven. 

Gezinshuis in woonwijk 

GezinshuisGezinshuizen liggen meestal midden in de woonwijk en zijn niet van andere woningen te onderscheiden. De bewoners vormen samen een gezin. De ouders van het gezinshuis zijn zelfstandige ondernemers die geselecteerd en ondersteund worden door Gezinshuis.com. Zij zien toe op de bedrijfsvoering, Amerpoort is verantwoordelijk voor de bemiddeling, matching, plaatsing en inhoudelijke zorgverlening. Daarbij zijn de mogelijkheden van de kinderen en ouders leidend. 

Gezinshuizen 

Op dit moment zijn er vijf gezinshuizen verbonden aan Amerpoort.  Dat zijn: De Rederij, Gezinshuis De Ark, Familie van Woudenberg en Gezinshuis Bethenoe. De komende jaren is de ambitie dit aanbod uit te breiden. 

Meer weten over een gezinshuis?

Voor meer informatie over gezinshuizen kunt u contact opnemen met Nanda Akkerman, coördinator gezinshuizen via 06 539 652 26 of n.akkerman@amerpoort.nl

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route