Digitale rouwkoffer

Welkom bij de digitale rouwkoffer.

De digitale rouwkoffer is een 'app' voor op je telefoon of tablet. De app biedt mogelijkheden om je cliënt bij te staan, als deze te maken heeft met een vorm van rouw en verlies. Omgaan met verlies en rouw is heel persoonlijk, zowel voor de cliënt als voor jezelf. Gesprekken met de cliënt en zorg voor hem of haar en wellicht naasten en groepsgenoten zijn heel belangrijk. Daarnaast kun je gebruik maken van materialen en creatieve  communicatievormen. De digitale rouwkoffer zit vol met deze hulpbronnen.

Overzicht

De Digitale Rouwkoffer biedt een overzicht van boeken, verhalen, activiteiten, muziek en spellen die de cliënt kunnen helpen bij het verwerken van verlies. Rouw is er niet alleen na overlijden, maar net zo goed na andere verliezen: verlies van je gezondheid, van je woon- of werkplek, van een toekomstdroom of noem maar op. In deze app kan per rouwthema worden bekeken welke middelen er bestaan en waar deze materialen te vinden zijn.

Selectie

Als begeleider kun je een selectie maken door deze in de digitale rouwkoffer te plaatsen. Deze verzameling aan materialen kan je helpen om met rouw en verlies van een cliënt om te gaan. Heb je materiaal gevonden in de digitale rouwkoffer dat je graag zou willen gebruiken? Vraag Annemieke Kapppert of het materiaal beschikbaar is bij haar op kantoor: A.Kappert@amerpoort.nl.

Verlies is natuurlijk altijd heel persoonlijk. De digitale rouwkoffer is geen vervanging voor persoonlijk aandacht en tijd die de cliënt het állermeest nodig heeft. Het is bedoeld als extra hulpmiddel om het rouwverwerkingsproces te ondersteunen.

Download de Digitale rouwkoffer in de Google Appstore:

 

 

 

 

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route