Ratjetoe

Ratjetoe is een activiteitenmiddag op woensdag voor jongeren met een verstandelijke beperking vanaf 15 jaar

Zwemmen, sporten in de gymzaal, binnen- en buitenactiviteiten, koken en bakken, bewegen op muziek, toneel en drama. Het kan allemaal op de woensdagmiddag bij Ratjetoe. Plezier staat tijdens deze middag voorop. Spelenderwijs werken we ook aan de ontwikkeling van de motorische en sociale vaardigheden van de jongeren. Ratjetoe gaat uit van talenten, niet van beperkingen. Dit alles vanzelfsprekend binnen de begrenzende structuur van veiligheid en gezelligheid.

In beweging

We beoefenen diverse sporten, zoals gymen, op een luchtkussen springen, zwemmen of andere waterpret. Is het mooi weer, dan biedt de tuin volop mogelijkheden. Kinderen kunnen van de glijbaan glijden, op evenwichtsbalken leren lopen of lekker springen op een trampoline die is ingebouwd in de grond.

Rust en gezelligheid

We bouwen verschillende rustmomenten in. Even op adem komen met een hapje en drankje. Ook trekken we er regelmatig op uit: jonge geitjes aaien op de kinderboerderij, een rondrit in een huifkar of een speurtocht in het bos.

Deskundige begeleiding

De begeleiding bestaat uit een bewegingsagoog en een Psycho Motorisch Therapeut. Tijdens het zwemmoment is een gediplomeerd zwemonderwijzer aanwezig. Ook maken we regelmatig gebruik van vakdeskundigen uit andere disciplines.

Praktische informatie

Voor wie: jongeren (VSO) vanaf 15 jaar.
Wanneer: Vanaf 15.00 uur. Alle jongeren komen rechtstreeks uit school. De jongeren kunnen tussen 18.45 en 19.00 uur worden opgehaald. Dan hebben ze samen gekookt en gegeten.
Periode: van september tot juli. Tussentijdse inschrijving is mogelijk.
Locatie: Sportaccommodatie Amerpoort, locatie Nieuwenoord, Cariljonplein 6, 3744 PM Baarn.
Vervoer: bij groepsvervoer kan Amerpoort ondersteuning bieden. Op dit moment rijdt er een bus vanaf de Mozarthof in Hilversum.
Kosten: PGB tarief ondersteunende begeleiding per dagdeel: €52,35. Eigen bijdrage versnaperingen en creatieve projecten per seizoen €150,-.

Meer informatie

Voor vragen of aanmelden kunt u contact opnemen met Sharona Lubbersen via e-mail s.lubbersen@amerpoort.nl of telefoonnummer: (06) 46 50 17 09. Deze pagina printen? Download de flyer.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route