Afscheid nemen

Afscheid nemen Iemand die ons dierbaar is een persoonlijk en uniek afscheid geven, is de eerste helende stap in het rouwproces.

Iedereen krijgt op een dag te maken met de dood en afscheid nemen. Het hoort bij het leven. Ook al is voor velen de dood niet het einde, afscheid nemen van iemand die ons dierbaar is, blijft erg moeilijk. Een waardevol afscheid is de eerste helende stap in het rouwproces.

Op het moment dat je met afscheid nemen te maken krijgt, moet er veel gedaan worden. Vragen als ‘Hoe geef ik een afscheid vorm?’ horen daar bij. Een ritueelbegeleider kan er samen met de nabestaanden voor zorgen dat de overledene een persoonlijk en uniek afscheid krijgt, dat recht doet aan zijn of haar leven.

Kleurrijk

Bij dat unieke afscheid worden alle facetten van het leven belicht. Elk facet heeft een andere kleur, zoals bij een kristal. Boven alles is een kristal zuiver. Doorzichtig, kwetsbaar. En zelfs de binnenkant is bijzonder.

Ritueelbegeleider bij Amerpoort

Annemieke Kappert beschikt over jarenlange ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2008 is zij geestelijk verzorger bij Amerpoort. Met creativiteit en voelend vermogen geeft zij samen met nabestaanden vorm aan rituelen rondom afscheid en rouw.

Contact

Annemieke Kappert
Ritueelbegeleider bij afscheid
Fluoriet
Telefoonnummer: 06 2011 1857
E-mailadres: a.kappert@amerpoort.nl

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau