Hippe Internet Plek (HIP)

HIP staat voor Hippe Internet Plek. Digitale en Innovatieve ondersteuning voor cliënten, verwanten en begeleiders.

Het idee voor HIP is ontstaan omdat er binnen Amerpoort vragen zijn op het digitale vlak (computers)  en op innovatief gebied (vernieuwing van producten). Begeleiders moeten met hun tijd mee en cliënten digitaal  ondersteunen. Dat kan soms lastig zijn. 

Cliënten willen ook graag op de computer, iPad of laptop werken, maar hebben hier vragen over en ondersteuning bij nodig. Ook zijn er cliënten die geen beschikking hebben over een eigen computer, iPad of laptop. Verwanten willen graag hun familielid bij Amerpoort ondersteunen en kunnen soms ook zelf ondersteuning gebruiken. Daarom bedachten wij HIP: Digitale en Innovatieve ondersteuning voor cliënten, verwanten en begeleiders.

Wat doen wij?

Wij proberen bij locaties afspraken te maken om innovatie te laten zien, om ze zo te inspireren en de mogelijkheden van innovatie te laten ondervinden. Dit doen wij rond de tafel samen met de cliënten. Dit wordt als een leuke sessie gezien. We praten tussendoor over wat de cliënten en begeleiders doen met het internet en of ze problemen ondervinden hiermee. Kleine problemen worden direct opgelost en anders zoeken we naar een oplossing.

Ook zijn wij bezig, samen met de clustermanagers, om een dagbesteding ICT te starten. De bedoeling hiervan is dat cliënten een leuke dagbesteding hebben, waarbij ze ICT vaardigheden leren of verder ontwikkelen. Maar ook dat cliënten ondersteuning geven aan andere cliënten, begeleiders, verwanten. 

Cliënten bij HIP

HIP ondersteunt op dit moment 2 cliënten die ICT vaardigheden leren. Eén cliënt heeft een werkervaringsplek en is redacteur van KlikIk. Andere cliënten worden ondersteund op de eigen dagbesteding.

Bekijk voor meer informatie onze flyer (PDF).

Zie ook: https://www.klikik.support