Rinke van de Berg

Ervaringsdeskundige Rinke stelt zich voor...

Wie ben ik?

Ik ben Rinke van de Berg en woon in een woongroep van Amerpoort.
Ik ben onderzoekend en leer graag nieuwe dingen.
Ik ben flexibel en ga met alles mee. Ik sta overal voor open en vind veel dingen leuk om te doen.
Ik vind het fijn om dingen met een groep te doen. 

Wat vind ik leuk om te doen?

Ik houd van magie, fantasie. Ik maak graag puzzels en raadsels. Ik lees over dingen die me interesseren. Ik zit op basketbal en op tai-chi. Ik houd van toneel spelen, zingen en schaken.
 

Wat doe ik in het dagelijkse leven?

Ik heb tot voor kort bij het Multimediastation van Amerpoort gewerkt. Sinds 2016 ben ik begonnen bij Theater Totaal van Amerpoort. In september 2016 ben ik begonnen met de training ervaringsdeskundige. Dat doe ik nu nog steeds elke woensdag.
 

Waarom heb ik me aangemeld als ervaringsdeskundige?

Ik was in Rotterdam al bezig als ervaringsdeskundige. Daar werkten we niet met coaches en werden we niet begeleid. We hielpen elkaar. Het was een groep mensen met een lichte verstandelijke beperking met een psychiatrische achtergrond. 

Ik was bezig met mijn verhaal, maar het is er niet meer van gekomen om het te presenteren omdat ik naar Baarn ging verhuizen. 

Daar kreeg ik de brief thuis met de vacature erin en ik vond het meteen leuk. 

Ik heb een gesprek gehad met Lenieke en Zina in het kantoorgebouw van Amerpoort. Dat gesprek ging heel goed en daarna hoorde ik dat ik was aangenomen.


Wat wil ik bereiken als ervaringsdeskundige?

Ik wil graag met mijn ervaringen anderen helpen. 

Ook wil ik graag vertellen hoe belangrijk het is op welke manier de begeleiding mij benadert. Ik vind het heel fijn als begeleiding mij aanmoedigt, maar ik wil wel mijn eigen keuzes maken. 

Ik ben iemand die heel graag nadenkt over het hoe en waarom van alles. Daar zou ik graag met anderen over willen praten. Het liefste wil ik buiten Amerpoort met mensen gaan praten. Op scholen, zoals een MBO of de Hogeschool Utrecht. 

Bij Amerpoort zou ik wel met ouders en managers willen praten als ervaringsdeskundige. 

Ik wil graag nog van alles leren wat op mijn pad komt.