Miranda Konkelaar

Ervaringsdeskundige Miranda stelt zich voor...

Ik ben Miranda Konkelaar ben in Utrecht geboren. In 2014 heb ik de opleiding Helpende zorg & welzijn niveau 2 afgerond met een diploma. Al toen ik heel klein was wilde ik andere mensen graag helpen. Sinds 2015 woon ik zelfstandig samen met mijn vriend. Ik krijg één keer per week ambulante begeleiding van  Amerpoort.

Wat vind ik leuk om te doen?

Ik vind heel veel dingen leuk om te doen, koken, op pad gaan springen er wel uit. Ik verveel me nooit en heb altijd wel wat te doen. Als ervaringsdeskundige vind ik het erg leuk om te presenteren voor een groep. Ik vind het ook leuk om andere mensen mee te nemen in het verhaal en enthousiast te maken. Ik geniet als ik op een HBO school een les sta te geven. Maar ik kan er ook heel erg van genieten als ik anderen kan ondersteunen en kan helpen .

Wat doe ik in mijn dagelijkse leven?

Ik werk één à twee dagen per week als ervaringsdeskundige bij Amerpoort. Verder ben ik op dit moment nog aan het uitzoeken wat ik wil en wat ik kan. Ik geef de cursus: Wist je dat? Over rechten van cliënten bij hun ondersteuningsplan.

Wat wil ik nog bereiken?

Ik wil graag de thema’s uit mijn leven gaan gebruiken om anderen te helpen. Ik weet dat het heel fijn kan zijn als je ondersteuning krijgt van andere mensen als dat nodig is. Uit eigen ervaring weet ik ook dat ik anderen pas kan helpen als mijn eigen ervaringen een plekje hebben gekregen. Mijn grote wens is dat ik ooit de opleiding tot persoonlijk begeleider kan gaan volgen.

Woorden die bij mij passen

Doorzetten, luisteren, helpen, samenwerken, oog voor een ander hebben, leergierig, leuke ideeën hebben, dingen makkelijk uit kunnen leggen, betrokken, betrouwbaar, enthousiasmeren, flexibel, sociaal, positief, gestructureerd én ik kan mijn verhaal goed vertellen.