Celeste Sebel

Ervaringsdeskundige Celeste stelt zich voor...

Mijn naam is Celeste Sebel.
Ik woon samen met mijn zus bij mijn ouders in Soest.
Drie dagen in de week werk ik bij Grand Café De Lindenhof en naast deze leuke baan ben ik sinds kort ervaringsdeskundige bij Amerpoort.

Mijn verhaal

Omdat niet iedereen op dezelfde manier leert, kwam ik erachter dat het voor mij belangrijk was om extra tijd te krijgen. De stappen die ik maak moeten klein zijn. Zeven jaar geleden, toen ik bij Grand café De Lindenhof ging werken, stond ik in de spoelkeuken. Stap voor stap leerde ik iets bij. Ik leerde bijvoorbeeld broodjes maken; Toen ik 2 soorten broodjes onder de knie had, kwam er een broodje bij. Nu werk ik 2 dagen in de keuken en 1 dag neem ik de bestellingen op en word ik overal voor ingezet.

Zo gaat het ook bij mijn werk als ervaringsdeskundige. Als ik veel presentaties geef over doorzettingsvermogen en feedback, krijg ik meer zelfvertrouwen. Met meer zelfvertrouwen kan ik meer bereiken.

Waarom wilde ik ervaringsdeskundige worden? 

Ik ben ervaringsdeskundige geworden omdat ik erg leergierig ben. Ik wil anderen graag laten weten hoe belangrijk het is om door te zetten in het leven. Ik heb hierdoor namelijk allerlei diploma’s behaald. Zoals mijn autorijbewijs en de opleiding assistent bediening – keuken. En ik heb een menbewijs en ruiterbewijs (ik houd van paardrijden).

Dit had ik van te voren nooit verwacht. Ik vertel graag aan anderen hoe ik dat voor elkaar heb gekregen.

Niet iedereen hoeft hetzelfde te doen, maar kijk waar je goed in bent.