Adem Aygün

Ervaringsdeskundige Adem Aygün stelt zich voor...

Hallo, mag ik me even voorstellen?
Ik ben  van Turkse afkomst. Ik woon zelfstandig met ambulante begeleiding. Ik vind het fijn om mijn levensverhaal te delen en dit in te zetten in mijn werk als ervaringsdeskundige. Daarnaast werk ik bij het Ed-Loket. Hier maken wij ingewikkelde taal begrijpelijk voor mensen met een beperking.

Wat vind ik leuk en belangrijk om te doen als ervaringsdeskundige?
Als ervaringsdeskundige vind ik het leuk om op pad te gaan en iedereen iets mee te geven van mijn ervaring in het leven.

Als ervaringsdeskundige heb ik onder andere meegedaan met:

De rouwkubus is een hulpmiddel om met cliënten in gesprek te gaan over rouw en verlies. Ik was co-onderzoeker.

Wat mij heel erg aanspreekt is meedoen met onderzoek binnen Amerpoort,  zoals naar de Rouwkubus. Van nature ben ik heel nieuwsgierig. En ik vind het ook leuk om op een podium iets te vertellen. Laat mij maar urenlang vertellen  over:   

Het is  belangrijk dat anderen meer bewust zijn van de verschillende culturele achtergronden van de mensen. En wat dat betekent voor cliënten.

Waarom heb ik mezelf aangemeld als ervaringsdeskundige?
Ik heb veel meegemaakt. Goede en slechte dingen. Bijvoorbeeld op het internet. Dit wil ik graag delen met mensen die ook misschien dezelfde ervaringen hebben.

Wat wil ik bereiken als ervaringsdeskundige?
Zoveel mogelijk mensen bereiken die met mijn levenservaring verder kunnen in hun leven. Bijvoorbeeld op de volgende gebieden:

  • Discriminatie gevoel
  • Buiten gesloten voelen
  • Niet geaccepteerd worden in de samenleving.
  • Werken met een beperking.
  • Zelfstandig wonen met ambulante begeleiding.