Anders kijken...

Lees het nieuwste blog van Marlies Wijntjes.

De vakantie is voorbij, was het lekker? Heb je genoten? Zitten de foto’s in je telefoon. Ons team is nu weer compleet. Iedereen terug een enkele die nog gaat. Wel we hebben erg mee geleefd met een collega die op de fiets naar Rome ging. Een enorme tocht via Duitsland, de Benjaminse route dit is dus 6 weken fietsen, een lange reis. 

Vakantie is een ervaring die je anders leert kijken. Een reis en een andere omgeving opent je ogen. Zo heb ik zeker wel genoten van de prachtige natuur en camping life. Zo heerlijk chill in de zon, prachtige uitzichten en nieuwe ontmoetingen hebben mij verrijkt.

Collega Johan Noordam maakt een fietsreis naar Rome en stuurt vele mooie foto’s van zijn tocht. Ontelbare bergen en dalen, uitzichten zo oneindig mooi. Hier genieten we als team ook van mee, ondanks dat wij een stapje harder moeten. Maar dan is toch bijna zijn aankomst in Rome, nog een klein stukje. Maar dan komt zijn vlog; we zijn er Rome.

Coördinerend begeleider Wouter Scholten heeft een half jaar geleden de opleiding tot Heijkoop-Videotrainer afgerond. Hij begeleid teams om gezamenlijk zicht te krijgen op de lichaamstaal van een bewoner. Zo neemt hij ons of mij ook wel eens mee met deze achtergrond. Kijk eens goed naar wat je ziet.

Welke betekenis heeft dit voor de bewoner en hoe sluit ik daar bij aan? Wat zie je als een cliënt heel hard schommelt op de schomme? Wat zie je hem doen met zijn popje of bal. En wat doet hij wanneer hij boos zijn shirt kapot scheurt. Is wat wij zien, ook echt dat waar wij naar kijken?

Wouter helpt hier anders naar te kijken. En dat is ook een reis, een nieuwe ervaring en anders kijken. Je kunt Wouter Scholten e-mailen via W.Scholten@amerpoort.nl. Hij leidt je graag langs nieuw wegen. 

Over de auteur

Marlies Wijntjes is flexkracht bij Amerpoort en werkzaam op Tuingroep Christophorus.. In 2015 verscheen haar boek Amerpoort is echt mijn ding (in eigen beheer te koop). Zie ook marlieswijntjes.wordpress.comFoto: Ineke Oostveen