Daten

Lees het nieuwste blog van Ada Hollenberg.

Lieve Walter,

Gisteravond was ik, zomaar vanuit het niets, aanwezig bij een avond van ABCDate. De avond ervoor was ik benaderd door een prachtig mens. Ze had nog iemand nodig die de boel kon helpen begeleiden, de stiltes wat kon opvangen en eventueel deelnemers die tussen wal en schip dreigden te vallen er een beetje bijhalen. Voor ik het weet zeg ik ja. Mijn nieuwsgierigheid wint het van de vermoeidheid.

En dan is het vrijdagavond en stap ik, totaal onvoorbereid de ruimte binnen waar over een klein uurtje een groep mensen elkaar gaan ontmoeten. We verdelen de taken, krijgen wat uitleg en dan is het wachten op de eerste bezoekers.

In minder dan geen tijd stroomt het zaaltje vol met mensen met een afstand tot de reguliere datingmarkt en waarvoor Tinder eerder gevaar dan geluk op zou kunnen leveren. Ik schud handen, zie zo hier en daar een bekende, lak tientallen nageltjes bij het Beauty tafeltje en verwonder me over heel veel zaken.

De niveau verschillen zijn groot in deze groep, sommige deelnemers hebben alleen maar behoefte om erbij te zijn en te kijken, anderen gaan driftig op zoek naar vriendschap met man of vrouw en sommigen zijn op zoek naar liefde, het lijkt net de “gewone wereld” met als enig verschil dat de zoektocht in een speciaal daarvoor ingericht zaaltje plaatsvindt niet in de kroeg, en de kandidaat geliefden van alle leeftijden zijn en uit allerlei windrichtingen hier naar toe zijn gebracht, al of niet met eigen begeleider.

Tientallen keren komt jij voorbij in mijn hoofd, je zou het niet aankunnen, de drukte, de lawaaierigheid en allemaal onbekende mensen, jij bent beter af in je eigen wereld, op de hoofdlocatie van Amerpoort.
Er worden afspraakjes gemaakt voor contact via de Site van ABCDate, waar je, ook al zo doodgewoon een profiel kan aanmaken om diegene te vinden waar je een vriendschap mee aan zou willen gaan. Met iemand die je nog niet kent maar die ergens misschien ook wel op jou wacht.

Ik voel me intens gelukkig in deze groep, helemaal op mijn plek, en als een prachtige jonge man aan mij vraagt of ik “vrij ben” kan mijn avond niet meer stuk. Via een badge heeft hij kunnen zien dat ik begeleider ben en niet, zoals op zijn badge te zien is een kandidaat met een rood hartje en een blauw rondje. Hij is op zoek naar liefde en vriendschap, omdat beide hartjes voor de helft zijn ingekleurd met blauw en voor de helft met rood kan dat zowel met een man of een vrouw zijn. “Want, zo zegt hij, van een goede vriend ga je ook houwen”.

Aan het eind van de avond denk ik aan jou, jij hebt dit eigenlijk helemaal niet nodig. Na het ABCD verhaal heb jij je eigen E(va) allang gevonden, en die liefde gaat nooit meer over.

 

Over de auteur

Ada Hollenberg is moeder van Walter.

Dit blog verscheen eerder op daatjes.wordpress.com.