Tiuri, discover your smile…

Een nieuw begin voor Marlies Wijntjes op locatie Hoenderberg.

Voorjaar 2018: het is weer een  nieuw begin en dat brengt een smile op mijn gezicht. Nieuw begin voor mij letterlijk, want ik heb binnen het mij zo geliefde Amerpoort een nieuwe baan: Tiuri, op locatie Hoenderberg in Amersfoort.

Na de eerste twee weken is het eerste begin er af. Ik weet nu alle namen en ongeveer alles te vinden. Ik heb sleutel en inlogcodes en kreeg tot mijn verbazing twee keer een cadeautje! Als welkom, en welkom voel ik mij!

Op tv zien we veel reclames van vakantie-oorden. Mijn werkplek Tiuri wordt thuis door mij vaak bezongen als Tui, met de tune van 'Let the sun shine in, the sun shine in' hoor je de voice over: "Tui, discover your smile”. Waarop mijn dochters dan weer zeggen: het is een baan mam, geen vakantie. Ik glimlach dan genoeglijk en neurie weer verder…

Deze cliënten en dit nieuwe team hebben een hoop meegemaakt. Er zijn moeilijkheden overwonnen, er is sprake van een doorstart (met startkabels bij de hand). Deze (str)tijd heeft ook veel gekost van cliënten en collega’s. Het was echt geen pretje, geen smile. Sommige cliënten maken een onzekere indruk, naarstig op zoek naar de stabiele begeleider. Collega’s  zijn enthousiast, maar soms ook moe. Dat voel ik door de regels heen, maar is ook heel duidelijk in het rooster (dat is toch dat ding met ‘gaten’?).

Als nieuwe collega wil ik niet te veel ruimte innemen of een te grote stempel drukken. Maar ik zie het, ik voel het. En waarschijnlijk neem ik het zelf mee: een lach. En collega, ik hoop zo dat jij het ook voelt, een nieuw begin: TUI, Tiuri! Discover your smile!

Over de auteur

Marlies wijntjes is begeleider bij Tiuri en Lavinia.

Het team van Tiuri is op zoek naar nog een begeleider die stevig in zijn/haar schoenen staat. En wel wat voelt voor het motto Discover your smile.