Eva (de liefde)

"Je vertelt me dat ik cadeautjes moet kopen, maar je hebt geen idee van de datum en al helemaal niet van haar verjaardag, of toch wel?" Lees het blog van Ada Hollenberg.

Lieve Walter,

En toen was zij daar, en ze raakte je hart aan zoals nog niemand anders dat ooit had gedaan. En daar was de liefde, die jullie samen hebben en waar we helemaal niets aan hebben gedaan. Geen gekoppel, geen match making, het was er omdat zij daar was en jij natuurlijk. En met haar deden nog veel meer nieuwe mensen hun intrede in jouw en in ons leven. Je schoonzusje bijvoorbeeld, het zusje van Eva. En die kreeg op haar beurt er ineens een soort van 2 zussen bij, een paar zwagers en nog een paar andere kleine familieleden. En de ouders van Eva, en die kregen er ineens een hele bult bonusfamilie bij, en als stralend middelpunt zijn jullie daar, jij en Eva.

We vieren verjaardagen met elkaar maar vooral met jullie erbij. Dagen voordat we gaan feesten vraag je naar haar, zonder dat wij zelfs het onderwerp maar hebben aangeraakt. Je vertelt me dat ik cadeautjes moet kopen, maar je hebt geen idee van de datum en al helemaal niet van haar verjaardag, of toch wel? En dus ga ik op pad om voor mijn schoondochter cadeautjes te kopen. Parfum, een lingerie bon en een paar t-shirts, want ik luister goed naar je en jij weet wat je meisje nodig heeft.

En dan ineens komt er een app-je van haar moeder. Zij heeft naar jou gevraagd, ze wil je zien, en zonder dat ze weet van de verjaardagsplannen heeft de liefde haar en jouw hart aangeraakt. Ze ziet je en komt armen tekort om je aan te raken, de kusjes vliegen om je oren en van puur geluk is ze bijna overprikkeld. Jouw blauwe ogen geven licht en in je stem komt iets verliefds “Eva”………

We ontmoeten en er moet niets, we zijn blij en ontroerd, aangeraakt door de liefde die jullie heeft aangeraakt. We slikken de tranen weg om “wat had moeten zijn” we parkeren onze fantasieën over hoe het was geweest als jullie elkaar als “gewone” jonge mensen hadden ontmoet.

Bij het uitpakken van de cadeautjes maken we foto’s en we zien hoe jullie samen ervan genieten als een pakje in de smaak blijkt te vallen. We zingen voor haar en voor jou, genieten van haar en van jou, van het eten en van elkaar.

Op de achtergrond kijkt de Liefde verliefd toe hoe deze twee bijzondere mensen elkaar hebben gevonden. Nooit een kroeg aan de binnenkant gezien, nooit samen een filmpje gekeken. Geen vakanties samen, nooit te laat thuis. Nooit meer maar ook nooit minder dat dit, denk ik als ik vanaf een afstandje naar ze kijk. Verdriet en geluk raken elkaar aan op deze bijzonder middag, maar in mijn hart zingt het: “Goed gedaan Liefde, goed gedaan”.

Bij alles wat ze niet kunnen kan dit toch maar mooi wel, en we hebben het allemaal aan de liefde te danken.

Over de auteur

Ada Hollenberg is moeder van Walter.

Dit blog verscheen eerder op: daatjes.wordpress.com/2018/07/29/eva-de-liefde

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route