2016 - zijn we al begonnen dan?

Een zee van tradities ligt nu in de maanden achter ons.

Een zee van tradities ligt nu in de maanden achter ons. Sinterklaas met zijn intocht met plot de pakjesavond. Het kerstfeest met lichtjestocht, kerstavond kerk en kerstbrood en gourmetten. Oud en nieuw met oliebollen en vuurwerk.

Een stormvloed aan tradities in vier weken tijd. Er leek geen einde aan te komen. Maar nu toch nieuwjaar, ben jij al begonnen?

Ritme

Een heerlijkheid voor onze cliënten, die nu weer naar dagbesteding kunnen. Voor wie de dagen weer hun gewone ritme krijgen. Hun vrije dagen weer gewoon in het weekend vallen.

Cliënten voor wie een ritme en regelmaat veel houvast geven. De volgorde van de week, de dag en elke activiteit zijn belangrijk. Zo heeft alles een kop en een staart. Met de duidelijkheid van geef mij de vijf: wat gaan we doen, wanneer, met wie, en waar?

Tegenwoordig ook in de zorg. Wat gaat dat kosten. Onze manager -nu dit jaar nieuw gekomen- was het al opgevallen: “Jullie doen veel met cliënten, gaan veel naar buiten op de fiets en wandelend. Het is bij jullie een komen en gaan, als in een vogelhuisje, in en uit”. Dat klopt, even naar buiten geeft een 'doorstart' naar een volgende activiteit, geeft structuur en een frisse nieuwe start.

Missie

Fris was ook de nieuwjaarsduik die ik 1 januari nam in zee. Ook traditie, voor mij dit jaar voor de 20e keer. Omdat er elk jaar meer mensen aan meedoen besloot ik vooraf te duiken. Tussen de wandelaars door liep ik in zwemkleding met Unox muts naar zee. Helemaal alleen waadde ik door de zee, tot ik een golf zag aanrollen en.. dook. Koppie onder.

De handdoek van mijn geliefde man was warm en de foto's die dochter genomen had waren gelukt. Missie geslaagd, toch? Toen we na de chocomelk wel naar de groep keken die met velen tegelijk in de zee doken vroeg Mart aan mij: “Mam ga jij nog de zee in? Zijn we al begonnen dan?“

Over de auteur

Marlies Wijntjes is al meer dan 25 jaar begeleider bij Amerpoort. Ze schreef columns voor Klik en Amerbreed. In 2015 verscheen haar boek Amerpoort is echt mijn ding. Zie ook marlieswijntjes.wordpress.com. Foto: Ineke Oostveen.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route