Top 5 kansrijke innovaties voor de zorg: #5 Welt

Wat zijn kansrijke innovaties voor de zorg? Jethro en Maikel gingen op onderzoek op de IFA in Berlijn.

Op 4 en 5 september vertrokken Maikel Eikenboom en Jethro Hardeman van het Innovatielab naar Berlijn om daar de grootste consumenten elektronica beurs van Europa te bezoeken. Ze maakten voor Amerpoort een top 5 van meest opvallende, leuke en kansrijke innovaties voor de zorg. Wat kwamen zij zoal tegen? Laten we beginnen met de nummer 5.

#5: WELT de slimme broekriem

Samsung brengt volgend jaar zijn slimme broekriem WELT uit. De WELT is uitgerust met sensoren die het aantal gelopen stappen meet, zoals veel activiteitentrackers en smartwatches dat doen. Verzamelde data is terug te zien in een smartphone-app. Uniek is echter dat de WELT ook de omvang van je taille bijhoudt. Als de riem merkt dat die omvang erg schommelt, dan maakt de gadget inzichtelijk dat je vaak te veel eet. Verder houdt de wearable ook nog bij hoe lang je zit, want teveel zitten is niet gezond.

Een slimme broekriem als de WELT zou in de zorg een handig instrument zijn ter ondersteuning van bewegingsplannen voor cliënten. Bewegingsinformatie wordt makkelijker gemeten en kan eenvoudig worden geanalyseerd. De riem zou cliënten bovendien kunnen aansporen om meer te bewegen. Daarnaast zou de riem ingezet kunnen worden bij cliënten die een dieet volgen. De WELT helpt ze herinneren dat ze te vaak of te weinig eten.  Oh en dan natuurlijk nog een allerlaatste belangrijke eigenschap: de WELT ook nog eens je broek omhoog!

Zie jij mogelijkheden in de zorg voor een slimme broekriem als de WELT. Plaats een reactie en laat het ons weten. 

Over de auteur 

 

 Jethro Hardeman, adviseur Innovatielab

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route