Top 5 kansrijke innovaties voor de zorg: #3 Philips Health watch

Wat zijn kansrijke innovaties voor de zorg? Jethro en Maikel gingen op onderzoek op de IFA in Berlijn.

Op 4 en 5 september vertrokken Maikel Eikenboom en Jethro Hardeman van het Innovatielab naar Berlijn om daar de grootste consumen-en-elektronicabeurs van Europa te bezoeken. Ze maakten voor Amerpoort een top 5 van meest opvallende, leuke en kansrijke innovaties voor de zorg. Wat kwamen zij zoal tegen?  

#3: Philips Health Watch

Philips kondigde op de IFA in 2015 de Health watch aan en dit jaar konden we 'm in het echt bekijken. Wat doet deze slimme horloge precies? Met behulp van diverse sensoren meet de Health Watch de gezondheid van een gebruiker. Onder andere hartslag, bewegingsactiviteit en slaappatronen worden bijgehouden. De gezondheidsdata worden door de Health Watch gebruikt om bepaalde chronische aandoeningen te voorkomen, door op tijd te waarschuwen bij vroege symptomen.

De smartwatch maakt deel uit van een groter gezondheidsprogramma van Philips, waarvoor ook meerdere bloeddrukmonitoren, een oorthermometer en een weegschaal worden verkocht. Alle apparaten versturen data naar een bijbehorende smartphone-applicatie.

Net als bij de Sevenhugs en de Welt, kan de Health Watch een interessant middel zijn om meer inzicht in slaap-, beweeg- en rustpatronen te krijgen. Groot verschil met de twee eerder besproken devices heeft Philips de metingen en algoritmen klinisch gevalideerd, waardoor dit een van de weinige wearables is die meet wat het moet meten.

Hoe kijk jij aan tegen een smart watch als de Health Watch? Zie jij jouw groep er al mee werken of juist niet? Laat je reactie achter in de comments. 

 

Over de auteur

 

 Jethro Hardeman, adviseur Innovatielab 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route