Een Switi jubileumfeest

Allemaal dames, dus een Switi zeg je dan toch?

Het was als in een film: een zonovergoten zaterdagmiddag, een versierde tuin en een knalgele catering-caravan. Cliënten, familie en collega's erbij aanwezig. Allen in afwachting van een niets vermoedende collega, Ino, die zijn jubileum vierde. Op de kuipfiets kwam hij door een haag van voor hem belangrijke mensen binnen. Ook zijn moeder van 83 was van de partij!

Het was 12,5 jaar geleden dat Ino de overstap maakte van KPN naar de zorg. In deze vrouwenwereld was hij begeleider voor Annie, Ria, Sophia, Trees, Mia, Agnes, Dieneke en Vera. later ook voor Tineke, Lia en nu Marleen en Mariet. Vroeger wonend op Berkenlaan 5, nu Mariaoordlaan 14. Allemaal dames, dus een Switi zeg je dan toch? Zeker! In de goede zin van het woord is hij er voor deze bewoners.

Twee werelden

In een woordje tijdens het feest legde ik het de familie nog eens een keer uit. Wat Ino doet voor de bewoners en wie hij is voor het team. Als begeleider wast hij cliënten, kleedt ze aan, eet samen met ze en brengt ze naar de dagbesteding . Ik maak de vergelijking met een huishouden, een gezin. Maar dan professioneel en methodisch zoals deze kwetsbare bewoners nodig hebben. Als collega is hij bovenal vriendelijk, energiek, verbindend en een diesel bij al het werk dat er ligt.

Zijn familie is vol bewondering en respect voor zijn en ons werk. Die middag komen twee werelden bij elkaar: werk en familie. Kinderen en vriendin zijn trots op hun vader en man.

Middelpunt

We genoten van de catering van zijn vriendin met haar zussen. 'Switi on tour' brengt met haar vrolijke kleuren het eten én een feestje bij je thuis. Met hun flexibele houding (gemalen, hoeveel je maar nodig hebt) kwamen we allen goed gevoed terug.

Dit was en is voor iedereen een feest om trots op te zijn. Het was als een film zo mooi. Met als stralend middelpunt Ino. Hebben jullie ook zo iemand in je team? Of misschien ben jij het zelf? Kijk eens om je heen en inspireer de ander! Wees elke dag een Switi voor de ander.

Over de auteur

Marlies Wijntjes is al meer dan 25 jaar begeleider bij Amerpoort. Ze schreef columns voor Klik en Amerbreed. In 2015 verscheen haar boek Amerpoort is echt mijn ding. Zie ook marlieswijntjes.wordpress.com. Foto: Ineke Oostveen.

Ino Sapuletej werkt al 12,5 jaar voor Amerpoort op Mariaoordlaan 14.

Switi was geweldig, heerlijk Surinaams eten op bestelling, voor al uw feesten en partijen. Hun assortiment bestaat uit o.a. roti, diverse broodjes, rotirollen, saté en bara. www.switi-on-tour.nl of 06-1918.5448

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route