“Mensen een stem kunnen geven”

Afscheid van blogger Ilona Oskam.

Vorig jaar oktober klom Ilona Oskam in de pen. Met haar bijna 10 jaar ervaring als begeleider bij Amerpoort kon ze zich niet langer inhouden. Ze schreef een open brief aan Johnny de Mol van het tv-programma Syndroom.

In een van de laatste alinea’s van haar brief schreef ze dit: “Het is mijn droom dat de mensen die daadwerkelijk een verschil kunnen maken in de maatschappij hun ogen openen. Dat schrijnende verhalen ook gezien zullen worden. Dat de dagelijkse worstelingen op de werkvloer erkend worden. En dat niet vergeten wordt dat er naast mensen die de tv halen, er een grotere, minstens net zo’n kwetsbare groep [verstandelijk gehandicapten red.] is voor wie dat niet haalbaar is.”

Ander geluid

Een platform om haar verhaal te vertellen kreeg ze na het schrijven van de brief. In de media en in haar blogs voor Amerpoort.nl. Ilona: “De reacties waren voor mij belangrijk. Na mijn brief kreeg ik er heel veel. Verhalen van mensen uit de zorg, maar ook van verwanten. Mensen herkenden heel veel in mijn verhaal en steunden mij omdat ik eens een ander geluid liet horen.”

Na zeven blogs met voorbeelden uit haar eigen praktijk, stopt Ilona met bloggen op Amerpoort.nl. “In mijn blogs kon ik vanuit mijn ervaringen vertellen. Met plezier heb ik op die manier mensen een stem kunnen geven. Maar ik wil meer. Daarom ben ik nu bezig met de voorbereidingen van een eigen project. Ook daarin wil ik stem geven aan die kwetsbare groep die nu vaak weinig aandacht krijgt. Naast mijn werk op de groep blijft er helaas te weinig tijd over voor de blog.”

Gezicht

Wij danken Ilona voor haar tijd! Verhalen uit de praktijk geven Amerpoort een gezicht. Lijkt het jou leuk om te schrijven over jouw ervaringen? Wil jij de bezoekers van Amerpoort.nl een kijkje geven in het dagelijkse leven in de zorg? De leuke ervaringen en de dilemma’s? Laat het ons weten! Neem contact met ons op via communicatie@amerpoort.nl.

Foto: Metro nieuws.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau