SoMama: Pascal liep de wintertocht!

Channa is de zus van de 25-jarige Pascal. Hij heeft het syndroom van Down. Op haar blog SoMama beschrijft ze hoe het is om de (trotse) zus van Pascal te zijn. Hier lees je de preview van haar nieuwe blog.

Vorige week was het zover, het was weer tijd voor de wintertocht! De wintertocht is een evenement dat eens in de zoveel jaar wordt georganiseerd op locatie Nieuwenoord in Baarn. De locatie waar Pascal inmiddels al weer een hele tijd woont, dus besloot ik samen met Jamie op pad te gaan om de wintertocht met Pascal te lopen. Dit jaar was deze toch extra speciaal, het maakte namelijk deel uit van het 60-jarige bestaan van de Amerpoort en er werd groots uitgepakt! Dat cliënten, medewerkers, verwanten en publiek een bijzonder wintertocht zouden gaan beleven, dat stond vast.

Pascal zou de wintertocht om 19:15 uur gaan lopen, dus samen met Jamie stapte ik om 18:30 uur in de auto. Ruim op tijd zou je denken voor een autorit van een kleine twintig minuten. Niets was overigens minder waar, want we kwamen nog bijna te laat. Het bleek zo druk te zijn dat we helemaal achter op het terrein van Sherpa moesten parkeren. Na flink doorgelopen te hebben kwamen we uiteindelijk precies op tijd. Samen met nog meer cliënten, begeleiders en ouders liepen we naar het startpunt, waar we direct wat leuks aantroffen: een levende taart! Bij de taart zongen we met zijn allen een aantal liedjes om het 60-jarige jubileum van de Amerpoort te vieren. De taartenbakker kwam nog even bij Jamie buurten, maar die vond dat toch nog wel even iets te spannend

De rest van haar blog, mét foto's, lees je op: www.somama.nl/pascal-liep-de-wintertocht-downsyndroom

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route