Een feestje

“Er zit iets achter op de auto” roept mijn zoontje Mart, veel te vroeg in de ochtend. We staan buiten, klaar om naar school te fietsen. Maar aan de geliefde auto valt wat op.

“Er zit iets achter op de auto” roept mijn zoontje Mart, veel te vroeg in de ochtend. We staan buiten, klaar om naar school te fietsen. Maar aan de geliefde auto valt wat op.

Een poster met mijn foto erop. En deze posters hingen ook overal op het terrein van Nieuwenoord in Baarn: 'Onze lieve collega Marlies 25 jaar in dienst! Gefeliciteerd'. En toen ik over het terrein fietste met cliënten, werd ik veel herkend en gefeliciteerd. Tijd voor een feestje zeg je dan?

Speciale individuen 

Maar ik vindt ieder dag dat ik werk een feestje. Serieus! Heel vroeg kom ik op de fiets en dan gloort het zonlicht door de polder. Op het terrein springen de konijnen voor mijn fiets weg.

En de cliënten voor wie ik mag werken, daar geniet ik van. Een beetje huishouden, zorg dragen voor hen en hun woonomgeving. Even binnen zijn en dan weer naar buiten op de vele fietsen die we hebben. Het zijn speciale individuen en dat maakt het werken ook speciaal. In die 25 jaar zijn ze heel veel voor mij gaan betekenen.

Dank collega's

Een feestje iedere dag, ook door mijn collega’s. Ik feliciteer hen dat ze het al zo lang met mij uithouden. Jullie hebben mij gemaakt tot wat ik nu ben. Dank dat jullie mij kennen, en ik gekend word in het werk.

Een feestje, of zei ik dat al? Hoewel, er is ook een minpuntje: al 25 jaar mist mijn gezin mij bij de helft van de feestdagen. Manlief werkt ook in de zorg; dus hij werkt kerst, ik oud en nieuw. koninginnedag, Hemelvaart, weekenden om en om enzovoort. Dus vraag ik jullie, kan ik een keertje met kerst en oud en nieuw vrij krijgen?

Wat denk ik zelf. Ik denk dat ik dat wel op mijn buik kan schrijven. kerst en oud en nieuw vrij? Alleen als Pasen en Pinksteren op één dag vallen! Daarom maak ik van iedere dienst gewoon een feestje.

Over de auteur

Marlies Wijntjes is happy al 25 jaar in dienst te zijn van Amerpoort. Foto: Ineke Oostveen.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route