De Stroensels naar de Wintertocht

Er komt veel kijken bij de voorbereiding van de Wintertocht. In dit blogartikel geven de Stroensels een kijkje in hun aanloop naar dit evenement.

Nog maar een weekje en dan is het zover: de Wintertocht. Tijdens de Wintertocht wordt locatie Nieuwenoord omgetoverd tot een wonderlijke sprookjesachtige wereld waar o.a. kerstverhalen en Oudhollandse taferelen worden uitgebeeld. Ook de Stroensels, de textielgroep van dagbesteding het Binnenhof, hebben hun steentje bijgedragen. 

Werken aan nieuwe producten

Vorig jaar was er een kerstmarkt bij de kwekerij op locatie Nieuwenoord. Hier hadden we met de Stroensels al wat kerstproducten voor gemaakt. Dit jaar tijdens de Wintertocht gaan we opnieuw producten van de Stroensels verkopen. Maar we willen natuurlijk niet exact dezelfde producten verkopen, we willen iets nieuws brengen. Tegelijkertijd moeten we er ook rekening mee houden dat de nieuwe producten niet te ingewikkeld zijn zodat de cliënten ze ook echt zelf kunnen maken.

We kregen in januari al te horen dat er dit jaar een Wintertocht zou komen. Je denkt dan wel, ooh dat duurt nog 11 maanden, eerst maar eens rustig bedenken wat willen we maken met de cliënten. De babydeken was vorig jaar erg populair, dus die houden we er in. De kussens en gehaakte waxinelichtjes samen met koekjespotten ook. Alles wel met nieuwe patronen en kleurcombinaties. Maar wat zou een leuk nieuw product kunnen zijn? Ja, we weten het: we maken luier-etuis in dezelfde kleurencombinatie als de overige producten.  

Deadline in zicht

Voor je het weet is het eind september. Nog een paar maanden te gaan. De spanning loopt nu wel een beetje op. We maken ondertussen niet alleen meer producten, we zijn met het personeel ook bezig met de voorbereiding van de thema’s voor de Wintertocht. Zo helpen we mee met het maken en vermaken van de Wintertochtkostuums en cliënten helpen met het maken van de versiering. Maar hoeveel producten hebben we nu af? Is het genoeg of moet er meer bij? Ooh wat een spanning! Rustig blijven het komt goed. Liever te weinig producten die mooi en goed zijn, dan afgeraffelde producten. 

Dan is het november, Sinterklaas is in het land en ja, daar moeten we ook wat mee. Nog meer werk: zoeken naar leuke versiering en knutselwerkjes. Sommige cliënten zijn blij; mogen ze ook even wat anders doen dan alleen maar met de kerst/Wintertocht bezig te zijn. Met de Sinterklaas cd op de achtergrond maken we er een gezellig boel van. 

We zijn er intussen bijna. De laatste dingen worden afgerond. Toch nog even de twijfel, hebben we wel genoeg? Een blik op de producten neemt alle twijfel weg. We hebben samen met de cliënten super leuke producten gemaakt die we met trots kunnen aanbieden op de wintermarkt. Laat de Wintertocht op 16 en 17 december maar beginnen wij zijn er klaar voor!

Kom jij kijken naar wat De Stroensels hebben gemaakt?

 

Over de auteur

 Jennifer Klok - van Heugten is begeleider B bij dagbestedingsgroep De Stroensels.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route