Cliënten Amerpoort bij NK Atletiek in Amsterdam

Ongeveer 50 mensen met een verstandelijke beperking liepen een speciale 1 kilometer loop in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Tijdens het hoofdprogramma van de ASICS NK Atletiek, op zondag 2 augustus 2015 in het Olympisch Stadion in Amsterdam, is een 1 kilometer loop georganiseerd voor ongeveer 50 mensen met een verstandelijke beperking. Inclusief begeleiding en supporters kwamen we deze dag met zo'n 80 mensen naar het Olympisch Stadion. 

In samenwerking met Abrona heeft de Atletiek Unie de 1 kilometer loop georganiseerd. Het stimuleren van bewegen en het bezorgen van een onvergetelijke ervaring was het doel van deze loop. Dat doel is zeker behaald, gezien de vele positieve reacties van de deelnemers en hun begeleiders.

De deelnemers aan deze loop kwamen van Abrona, Amerpoort, Reinaerde en Sherpa. Amerpoort was aanwezig met 11 deelnemers. Met een grote dubbeldekkerbus gingen we op zondagmorgen om 9.45 uur op weg vanaf Abrona. Op de Zandheuvelweg in Baarn werden de hardlopers en begeleiders van Amerpoort en Sherpa opgehaald. Uit Woerden vertrok ook nog een groep die met eigen of openbaar vervoer naar het Olympisch Stadion reisde.

Sfeer

Rond 11.10 uur kwamen we aan bij het Olympisch Stadion waar we werden verwelkomd door de mensen van de Atletiek Unie. De organisatie vanuit de Atletiek Unie was perfect geregeld. De mensen uit Woerden waren ook al gearriveerd en het was tijd voor het uitdelen van shirts en wedstrijdnummers.

Daarna gingen we even sfeer proeven in het Olympisch Stadion en dat zag er veelbelovend uit. Op de diverse atletiek onderdelen (hardlopen, verspringen, hink-stap-sprong, speerwerpen en diverse hardloopafstanden) werd gestreden om de Nederlandse titel en er zaten ook al aardig wat mensen in het Stadion.

Op het plein voor het Olympisch Stadion werd de lunch genuttigd en werd ook de warming up gedaan. Rond 13.00 uur gingen we terug het Stadion in en werden de lopers door de stadionspeaker aangekondigd.

Zwaar

Om 13.10 uur klonk het startschot en ging iedereen op weg voor zijn of haar 1 km; 2,5 rondje op een prachtige atletiekbaan. De stadionspeaker hield het publiek enthousiast en stimuleerde de lopers door persoonlijke aanmoedigingen. Langs de baan stonden de begeleiders voor extra aanmoediging en ondersteuning en dat werkte ook stimulerend. Het was warm en zwaar, maar zeker de moeite waard. Iedereen haalde de finish en ontving een medaille en een oorkonde. 

Na deze inspanning konden we nog even relaxen op de tribune en kijken naar de andere atleten. Rond 15.15 uur vertrokken we weer huiswaarts en niet iedereen kon in de bus zijn ogen open houden. Het samen optrekken van Abrona, Sherpa, Amerpoort en Reinaerde in dit soort activiteiten heeft zeker een meerwaarde en verdient navolging. Het was een heerlijke, sportieve dag. Het weer was fantastisch evenals de sfeer. Dank aan alle begeleiders en supporters. Een pluim voor alle lopers. 

Over de auteurs

Mark Wanschers werkt bij de afdeling Bewegingsagogie & PMT van Amerpoort.
Harm Beishuizen werkt bij Abrona.

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route