Aan de slag via de gemeente Utrecht

Het heeft even geduurd, maar voor Annie wordt het lange wachten beloond.

Een klein jaar geleden had ik een intake gesprek op Hofland met een jonge dame. Ze was net klaar met school en zat thuis. Een enkele keer werd ze opgeroepen bij haar oude stageplek in Zeist. Mede door de afstand kon zij hier helaas niet meer werken.

Betaalde baan

De vraag aan mij was of ik deze jongedame kon begeleiden naar een betaalde baan. De dame in kwestie, ik noem haar voor het gemak nu even Annie heeft helaas geen Wajong. Op dat moment had zij überhaupt geen inkomsten en wel vaste lasten.

Samen met Annie heb ik veel sollicitatie brieven geschreven, werkgevers benaderd, geoefend met solliciteren, een mooie flyer gemaakt die Annie zelf kon overhandigen aan werkgevers bij haar zoektocht. Helaas, keer op keer kreeg zij een afwijzing.

Een enkele keer had zij een baantje via het uitzendbureau, maar dit zette qua inkomsten geen zoden aan de dijk. Er moest meer gebeuren! Samen met wonen, haar mentor en Annie zelf hebben we met zijn allen om tafel gezeten. Met elkaar een plan opgezet en een bijstand aangevraagd bij de gemeente.

Banengarantieplan

Via de gemeente is Annie in aanmerking gekomen voor het banengarantieplan. Dit proces duurde enkele maanden, na lang wachten en bezoekjes aan het UWV bij de verzekeringsarts en de arbeidsdeskundige samen met de jobcoach heeft Annie een beschikking gekregen.

8 oktober kunnen we op introductiegesprek komen om mee te doen aan een traject via de gemeente. Via de gemeente Utrecht krijgt zij 2 dagdelen training en krijgt daarnaast 16 uur een werkeravringsplek met behoud van de bijstand. Als het goed is moet zij na 3 maanden doorstromen naar een betaalde baan... Eindelijk het uitzicht op een betaalde baan!

Doelgroep register

Via het banengarantieplan is Annie in het doelgroep register gekomen. Middels het doelgroep register wordt het voor de werkgever aantrekkelijk om haar aan te nemen omdat zij via de gemeente enkele voordelen krijgen:

  • Annie wordt (in de toekomst) voor 100% uitbetaald door de werkgever. De werkgever krijgt hier loondispensatie voor. Van uit de gemeente Utrecht komt er een arbeidsdeskundige beoordelen voor hoeveel procent Annie inzetbaar is, op basis daarvan wordt berekend wat voor loondispensatie de werkgever krijgt.
  • Annie kan jobcoaching aanvragen , waar in de werkgever ondersteunt wordt in de begeleiding van Annie. Annie en/of de werkgever kan hiervoor hun eigen jobcoachbureau aandragen.

Het heeft even geduurd, maar voor Annie wordt het lange wachten beloond. Eindelijk kan ze aan de slag. Hopelijk sluit het traject een beetje aan bij haar wensen en mogelijkheden!

Over de auteur

Jolanda Baars
werkt bij WerktZo als Jobcoach en is begeleider C.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau