Hup Holland Hup!?!

Het is weer zover: de oranjekoorts heeft weer toegeslagen. Ik ben zelf geen enorme voetbalfan, maar zo rond het WK word ik stiekem toch best fanatiek en -zo denk ik- met mij ook vele anderen. Volgens mij is het ook de hele sfeer die er omheen hangt dat het ook voor die niet zo fanatieke voetbal fans leuk maakt.

Gezellig met al die vlaggetjes, ballonnen, leeuwen etc. het kan soms niet gek genoeg. Het lijkt soms wel een kunst wie het mooiste huis heeft zo!

Erg gezellig, maar moeten we dit WK gebeuren ook meenemen naar het werk vraag ik mij af? Veel woningen zijn op Amerpoort mooi versierd. Maar vinden de bewoners dit zo gezellig of zijn stiekem wij degenen die dit zo leuk vinden?

Ik merk dat het toch een hoop onrust mee brengt voor vele bewoners. Er word vaak geassocieerd: vlaggetjes is feest! (een verjaardag bijvoorbeeld). Maar hoe leg ik iemand uit dat er een algemeen feest is voor voetbal, wanneer diegene niet eens kan begrijpen wat voetbal is? En dat het feest ook eigenlijk niet voor hen is? Want dat biertje nemen we tenslotte thuis bij de wedstrijd. Maar we hangen wel vlaggen op! Want het staat zo gezellig…

We krijgen de hele week al vragen: wanneer de zomer barbeque nou komt? Er hangen toch tenslotte overal vlaggen? Buiten op woningen en op de dagbesteding. ‘’Nee sorry, er is geen feest, andere keer," is mijn antwoord dan maar. Vlaggen weg? Wordt er dan aan me gevraagd, nee ook niet, sorry het duurt nog even…het duurt nog even, dat feest dat er dus niet is. Hoe onduidelijk moet de wereld dan wel niet voor je zijn?

Ik begrijp dat wanneer men werkt met een wat 'hoger niveau', dit alles nog uit te leggen valt en sommige bewoners het zelf wel erg leuk vinden. En kan jouw woning of dagbesteding wel versierd worden, maar vinden de bewoners op de buurgroep het ook leuk? Moet het allemaal zo uitgebreid? Word dat echt door de meerderheid van de bewoners gewaardeerd? Of is het toch ‘’ach, het staat zo gezellig’’?

Mirjam Domburg
Mariaoordlaan 16

 

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau