Onthaasten

Sinds een week of drie heb ik de Kwekerij op Nieuwenoord ontdekt. Een fantastisch initiatief, zoals vele initiatieven binnen Amerpoort. De Kwekerij spreekt mij in het bijzonder aan omdat ik thuis zelf mijn eigen groentes en kruiden kweek maar dan op twee vierkante meter.

Toen ik het tuinhek van de Kwekerij open deed verscheen er een glimlach op mijn gezicht. Het eerste wat ik dacht: zij hebben een betere oogst dan ik. De courgettes, bonen, bietjes, kropsla, lavendel, rozemarijn lachen je samen met de cliënten van Amerpoort hartelijk toe.

Mijn glimlach wordt breder en breder. Met veel plezier loop ik rustig door de moestuin van Amerpoort en kijk wat ze er allemaal doen en hebben. Het valt mij op dat het hier heerlijk rustig is terwijl iedereen toch aan het werk is. Dat gevoel herken ik: het werken in mijn moestuin is voor mij ook altijd ontspannend en daarom heb ik er ook een. Behalve dat het een uit de hand gelopen hobby is, is het ook nog eens super gezond om biologische producten te eten.

Kilo snijbonen

Dan loop ik naar binnen om te kijken wat ik allemaal mee zal nemen. Een hartelijke groet van een cliënt die de snijbonen aan het afwegen is. Ik vraag aan haar of zij voor mij ook een kilo snijbonen heeft. Ja hoor met hulp van de begeleider weegt ze voor mij ook een kilo bonen. Wil je nog meer? wordt er aan mij gevraagd. Ik zeg: ja graag, wat is er allemaal? Er volgt een opsomming van heerlijke verse producten.

Ik loop tevreden de Kwekerij uit met twee volle tassen verse groentes en dat voor maar 5 euro. In de supermarkt is het altijd druk en is de caissière niet altijd even vrolijk maar bij de Kwekerij zijn ze hartelijk en vriendelijk en is er geen stress om de 'rij' weg te werken. Tijd voor een gesprek, geen stress, gewoon even rustig je inkopen doen.

Onderweg weer terug naar mijn werkplek kom ik nog wat cliënten tegen die mij hartelijk groeten en sommige spreken mij enthousiast aan. Ik bedenk mij dat ik nog nooit zo relaxed 'boodschappen' heb gedaan als vandaag.

Tevreden start ik mijn computer weer op want ik moet weer aan het werk. Maar in mijn enthousiasme heb ik een kilo bietjes gekocht, wat ga ik daar dan mee doen? Alleen ik hou van bietjes en de rest van mijn gezin niet. Ik google wat en vind een heerlijk recept: bietensoep (kun je maken en invriezen). Vanavond ga ik bietensoep maken.

Over de auteur

Angelique Borra

Secretaresse afdeling Communicatie

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau