Bedrijven bij Amerpoort

Enkele voorbeelden van bedrijven die onlangs actief waren bij Amerpoort.

ABN Amro

In februari bracht een delegatie van ABN AMRO uit Amersfoort in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een bezoekje aan Nieuwenoord. Zo'n twintig medewerkers van de bank haalden evenzoveel cliënten in rolstoel op bij de Meridiaan, de Kever en de Eend.  Nadat iedereen verzamelde op het Cariljonplein, vertrok de club voor een wandeling over het terrein van Nieuwenoord. Een frisse neus en een stevige wandeling later, arriveerde de groep bij het Cultureel Centrum. Hier werden ze een uur lang vermaakt door muziektherapeut Daniël en bewegingsagoog Marjolijn. Er werd volop meegezongen en flink meegedanst bij het rolstoeldansen. Voor de cliënten een fijn uitstapje uit hun dagelijkse dagbesteding. En voor de groepsleiding eindelijk genoeg handen om de rolstoelen te duwen, want zo vaak is er niet de mogelijkheid om met de hele groep een wandeling te gaan maken! Voor de medewerkers van ABN AMRO was de eerste ontmoeting met de doelgroep best een beetje confronterend, maar ze beseften ook dat ze met hun daad een mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan een fijne dag voor de cliënten en hun groepsleiders.

Woudschoten

Conferentiecentrum Woudschoten uit Zeist heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Voor 2017 heeft zij Amerpoort 'geadopteerd' als projectlocatie waar haar medewerkers hun maatschappelijke betrokkenheid gaan tonen. Op negen momenten verspreid over het jaar mogen zo'n honderd medewerkers hun uren declareren voor een dagdeel waarop zij aan de slag gaan met klussen voor Amerpoort.  Klussen waarmee de medewerkers aan de slag gaan zijn onder andere de verhuizing van de Molshoop eind januari, het opknappen van een tuin in Zeist dit voorjaar, ondersteuning bij een bewegingsactiviteit in het zomerprogramma, hulp bij Namen Noemen en het verzorgen van een Kerstlunch voor de Wissel.

Sanofi Genzyme

In december 2016 hebben zo'n 35 medewerkers van het farmaceutische bedrijf Sanofi Genzyme uit Naarden de handen uit de mouwen gestoken op Nieuwenoord. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)  bood het bedrijf, dat medicijnen maakt voor mensen met zeldzame ziektes, haar hulp aan.

Er werd geklust op diverse dagbestedinggroepen op Nieuwenoord. Zo werd er in het Binnenhof op groep Industrie B een kastenwand in de verf gezet. Bij Dok werd er samen met cliënten gewerkt aan producten voor de Kerstmarkt en namen medewerkers van het bedrijf cliënten mee voor een wandeling naar de nabijgelegen pannenkoekenboerderij de Wildenburg. Bij het Cultureel Centrum werd het terrasmeubilair in de beits gezet en op dagbestedinglocatie de Eend zorgden de medewerkers voor een opfrisbeurt van de binnentuin. Kortom er werd hard gewerkt met uiteindelijk een fantastisch eindresultaat.

Opnieuw Prologis

Op 20 mei 2016 kwam het bedrijf Prologis wederom met 120 medewerkers naar Nieuwenoord, in het kader van Impact Day. Het internationale bedrijf gaat op deze dag wereldwijd bij maatschappelijke organisaties aan de slag om hun betrokkenheid te tonen. De Nederlandse tak van het bedrijf heeft voor de derde keer op rij Amerpoort uitgekozen om klussen te vervullen die anders blijven liggen omdat ze te arbeidsintensief zijn of te veel geld kosten. Lees meer...

IKEA Amersfoort

Het was weer groot feest voor de kinderen van Kinderdagcentrum Onder één Dak in Amersfoort: Jurriaan Zuiderhoek en Marlies van Veenendaal van IKEA kwamen twee enorme zakken met tientallen knuffels brengen. Aanvankelijk kwamen de kinderen de bezoekers wat schuchter tegemoet, maar al gauw was het grabbelen geblazen. Een jongetje dat dol is op draken viel in de prijzen, want er zaten ook speelgoeddraakjes in de grote zakken. Een ander had al gauw een enorme ijsbeer uitgekozen die bijna groter was dan hijzelf. De knuffels zijn verzameld in de IKEA vestiging in Amersfoort in december 2015, in het kader van de Soft Toys actie van de IKEA Foundation. Behalve de tientallen pluche beesten brachten de IKEA-medewerkers ook een zak vol handige opbergbakken, kleerhangers en bestek mee, die het kinderdagcentrum uitstekend kan gebruiken. Lees meer...

Woningcorporatie Portaal

Zo'n 120 medewerkers van woningcorporatie Portaal waren in november 2015 te gast bij Amerpoort, op locatie Nieuwenoord. Thema was: 'Van bijzondere doelgroepen naar mensen met een bijzondere woonvraag'. Inleiders van Altrecht en Amerpoort schetsten de ontwikkelingen rond en de vraag van cliënten met een psychische en verstandelijke beperking. Een spreker van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) deed dat met betrekking tot vluchtelingen.

Tijdens de dag gingen medewerkers van Portaal in gesprek met medewerkers van zorgaanbieders en hun cliënten. Daarvoor maakten ze onder meer gebruik van woonkamers van de woningen aan de Molshoop. Peter Hagenaar, ambulant begeleider bij Amerpoort, verzorgde ook een workshop over de woonvraag van cliënten ambulant worden begeleid.

ABN Amro Foundation

In augustus 2015 schonk de ABN Amro Foundation 40 vrijkaartjes voor de nieuwe bioscoop CineMec in Utrecht aan vrijwilligers en cliënten van Amerpoort. Onder de gelukkige winnaars cliënt Luc die samen met zijn moeder Merlijn vorige week de CineMac bezochten. Luc is 18 jaar en woont sinds begin 2015 op huize de Nachtegaal in Bosch en Duin. Lees een kort verslag van moeder Merlijn.

Prologis

In mei 2015 staken opnieuw zo'n 110 medewerkers van het bedrijf Prologis de handen uit de mouwen op locatie Nieuwenoord. Na de ontvangst in het Cultureel Centrum gingen de vrijwilligers aan de slag op negen adressen. Tuinen en perken werden onder handen genomen en er zijn veel schilderklussen gedaan. Bestuurder Paul Willems heette de medewerkers welkom in het Cultureel Centrum en kreeg prompt een cheque overhandigd waarmee Prologis gelijk afrekende voor de kosten van de lunch én de barbecue aan het eind van Impact Day. Prologis is een bedrijf dat wereldwijd actief is en in Nederland vooral bedrijventerreinen en distributiecentra beheert en verhuurt. Op het Europese hoofdkantoor in Amsterdam werken zo'n 130 medewerkers. Wereldwijd werken er 1400 mensen bij Prologis, dat zijn hoofdkantoor heeft in San Francisco. De werknemers van het bedrijf kunnen twee dagen per jaar besteden aan vrijwilligerswerk. Op de speciale 'Impact Day' legt het hele bedrijf het werk neer en gaan alle werknemers wereldwijd als vrijwilliger aan de slag. Zo waren de mensen van Prologis in grote en kleine groepen al eerder bij Amerpoort actief.

Koninklijke Landmacht

Monteurs van 300 Materieellogistieke Compagnie van de Koninklijke Landmacht voerden in 2014 herstelwerkzaamheden uit aan vijf kruiwagens en een zaagbok van boerderij De Huydecoper (onderdeel van Amerpoort). Herstel hiervan was al langer een grote wens van Ruben Barf, beheerder van de boerderij. “We werken al zoʼn tien jaar samen. Door het jaar heen zijn er klussen waarvan ik bij hun informeer of zij ons daarbij kunnen helpen. Het gaat dan vaak om laswerkzaamheden, maar zij verzorgen bijvoorbeeld ook ieder jaar het vervoer van de studenten die hier kampweek hebben.” Op het terrein van de boerderij werd een gedeelte van een weiland bestraat. Cliënten konden meerijden in militaire voertuigen die rondjes over het terrein van locatie Nieuwenoord reden.

Nldoet

Tientallen vrijwilligers gingen tijdens NLdoet (maart 2015) bij Amerpoort aan de slag met maar liefst 32 projecten. Er gingen vrijwilligers een dagje uit met cliënten, bijvoorbeeld naar de dierentuin, en er werden heel veel tuinen opgeknapt. In Soest staken vrijwilligers de handen uit de mouwen. Onder hen was wethouder Peter van der Torre (o.a. zorg, werk en cultuur) van de gemeente Soest. Op locatie Oude Grachtje werden de oude perken in de achtertuinen geruimd, om plaats te maken voor nieuwe plantenbakken en moestuintjes. De bestrating maar ook de catering was gratis ter beschikking gesteld door bedrijven en winkeliers. In Vinkeveen streken tien medewerkers van de Rabobank neer. Op de woonlocatie Kerkelanden maakten zij alle balkons grondig schoon. Daarna werden de plantenbakken voorzien van verse viooltjes. De ruime, voor rolstoelen makkelijk toegankelijke balkons zijn nu weer helemaal klaar voor cliënten om te genieten van zon en buitenlucht.

Newasco De Hoop

Na de verhuizing van cliënten naar geheel gerenoveerde huizen aan de Isengardlaan op locatie Nieuwenoord bleef er nog genoeg over om op te ruimen. Daarvoor kwamen in november 2014 drie medewerkers van Newasco De Hoop uit Amersfoort op bezoek. Newasco staat voor Nederlandse Wasserij Combinatie. Ze zijn intensief bezig met Maatschappelijk Bewust Ondernemen (MBO). Het familiebedrijf, met drie vestigingen en zo'n 90 medewerkers, is geen onbekende voor Amerpoort, want het verzorgt ook de was: Alle textiel en linnen van Nieuwenoord gaat door de wasmachines van Newasco. Schoon werd het ook op de Isengardlaan. De tuin rondom de huizen werd zorgvuldig aangeveegd en ontdaan van bladeren. Ook de schuurtjes werden uitgemest en opgeruimd. "We komen hier vaak, Amerpoort is een leuke klant" vinden de mannen. "En een opgeruimde tuin bij dit mooie huis is belangrijk".

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route