Diplomering ervaringsdeskundige cliënten én nominatie Gouden Prokkel

12 juni 2017

Cliënten zijn volop aan de slag bij Amerpoort.

6 juni was het langverwachte moment voor de tweede groep ervaringsdeskundigen aangebroken. De diplomering van de opleiding 'Samen Sterk' voor de 8 cliënten van Amerpoort. Het halen van een diploma is een mijlpaal, waar familie en begeleiding ontzettend trots op is. Als kers op de taart is de opleiding 'Samen Sterk' ook genomineerd voor de Gouden Prokkel!

Diplomering

10 weken hebben  cliënten gewerkt met het LFB aan hoe zij hun ervaringen een stem geven en werken bij Amerpoort. Bij de diplomering showden ze wat ze hadden geleerd, door de bezoekers actief erbij te betrekken. Tijdens de workshops en presentaties die zij zelf leerden geven, ervaarden zij aan de lijve hoe het voelt. De eerste en tweede groep ervaringsdeskundigen horen terug dat het een groot verschil maakt, wanneer cliënten zélf vertellen over hun persoonlijke ervaringen.  

De eerste groep was ook aanwezig bij de diplomering. Zij hebben al twee trainingsdagen samen gedaan, waarbij zij om beurten elkaar cursus geven.

Groep 1 is al aan het werk bij en buiten Amerpoort:

  • Introductiedag nieuwe medewerkers
  • Training LVB- begeleiding
  • Bij justitie om in gesprek te gaan met advocaten, rechters om uit te leggen, waar zij een beperking ervaren in hun leven, en ook wat zij vooral wel heel goed zélf kunnen.
  • Kleur Bekennen en Samen DOEN van divisie 2
  • Inspiratie dag Expertisecentrum
  • Basisschool Hilversum
  • DOK traject van de afdeling communicatie

Nodig ons vooral uit,  zodat wij op maat een workshop of een presentatie kunnen maken. Ook heel erg leuk voor een huisoverleg samen met clienten.

ervaringsdeskundigen@amerpoort.nl of bel met Ida Vaessen 06-13193707

20 juni zal de groep ervaringsdeskundigen meedoen met de Handicap Experience in Baarn. Een samenwerkingsverband met zorginstellingen SiZa, Cordaan, de Twentse Zorgcentra en ORO. Op de website brengen we na 20 juni verslag uit.  

Nominatie Gouden Prokkel – Innovatief

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Dit jaar zijn we genomineerd voor de Gouden Prokkel Innovatief / OriginaliteitsProkkel:

Train de trainer Samen Sterker Amerpoort – Amersfoort : Ervaringsdeskundigen en coaches leren in deze Prokkel samen te werken. Door de samenwerking ervaren ze hoe het is om als ‘gelijkwaardige’ collega’s samen te werken.

Alle genomineerden zullen worden bezocht, in ons geval op 14 juni. Vervolgens zal een onafhankelijke jury op basis van de bezoekersverslagen bepalen wie er wint.

Wie zal er met de eer mogen gaan strijken??? We zijn in elk geval heel trots en blij met deze nominatie.

Op vrijdag 30 juni wordt in Utrecht de winnaar bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst.

 

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau