Leerzame themabijeenkomst curatele, bewind en mentorschap

17 februari 2017

“Het was een waardevolle informatieve avond”, gaven de verwanten aan na afloop van de themabijeenkomst over Curatele, bewind en mentorschap in de Potstal van Paardenboerderij Het Gagelgat in Soest.

“Een ingewikkeld onderwerp, dat op een toegankelijke manier werd uitgelegd.” Vooral het persoonlijke verhaal van William Meerbeek – cliënt wonend bij Amerpoort - werd gewaardeerd.

Stap voor stap

De avond begon met de heldere uitleg van Amerpoort medewerker Ankie Anneveldt en professioneel curator André Hakvoort. Zij legden stap voor stap uit wat curatele, bewind en mentorschap is, waarom je als ouders of familie voor één van deze beschermingsmaatregelen kan kiezen, wie je kan laten benoemen en hoe dat je dat verzoek bij de rechtbank moet indienen.

Goede klik

Daarna vertelden William Meerbeek en zijn persoonlijk begeleider Joke Calis hoe zij samen met curator André Hakvoort de financiën regelen. William gaf daarbij ook aan hoe het ook mis kon gaan. In het verleden had hij geen goede curator en bleef hij met schulden zitten. Gelukkig heeft hij een klik met André en loopt het nu lekker. Ook Desiree Both - lid van de Centrale Cliëntenraad - legde uit hoe zij mentorschap en bewindvoering voor haar dochter heeft geregeld.

Ervaringen

Vervolgens ging de zaal in drie subgroepen uiteen om met elkaar te praten, ervaringen uit te wisselen en zo dieper op het onderwerp in te gaan. Na afloop was er hapje en een drankje en werd iedereen van harte uitgenodigd om ook naar de twee andere themabijeenkomsten - voor verwanten van divisie 2 - te komen.

Meer informatie?

Wilt u ook meer weten over dit belangrijke onderwerp, maar kon u er niet bij zijn?

Hier vindt u de presentatie met handige informatie en links.

Ook kunt u het informatieblad ‘Curatele, bewind en mentorschap’ van het minister van Veiligheid en Justitie downloaden.

Op de website www.rechtspraak.nl staan onder meer korte animaties die de verschillen op een makkelijke manier uitleggen en alle formulieren die u moet invullen om een aanvraag bij de rechter te doen.

Ook kunt u een e-mail sturen naar Amerpoort medewerker Ankie Anneveldt: a.anneveldt@amerpoort.nl.

${carousel}

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau