Afscheid van collega's die nu in de wijkteams werken

13 januari 2017

Blijven samenwerken met Amerpoort.

"We nemen afscheid van jullie als collega, maar we gaan elkaar vast tegenkomen in de samenwerking van Amerpoort met de wijkteams", aldus manager Jeannette Krikke tijdens de afscheidsreceptie in het Cultureel Centrum. Amerpoort nam donderdag afscheid van 14 (ex)collega’s die nu werkzaam zijn in de wijkteams van Eemland.

Pamela Nieuwendaal, Carola van den Brink, Monique Oosterkamp, Eelco Wobben, Marja Leijtens, Anita Bosker, Evelien Swildens, Annemiek Moorlag, Ingrid Brueren, Mireille Ravoo, Sander Wester en Yvonne van der Schalie zijn vanaf 1 januari officieel in dienst gekomen bij de nieuwe organisaties (BBS en Wijkteam Amersfoort) die de wijkteams gaan aansturen. 

Pilot

Volgens Jeannette Krikke heeft de wisseling van werkgever een lange aanloop gehad. "Vier jaar geleden startte Pamela Nieuwendaal als eerste in de pilot in het Soesterkwartier in Amersfoort. En vanuit de toenmalige divisie BinG! bereidde het Team Ambulant zo zorgvuldig mogelijk de overdracht voor van cliënten en medewerkers naar het wijkteam. Manager Han Westendorp blikt terug. "We oefenden o.a. met elkaar keukentafelgesprekken om ons voor te stellen wat dat zou kunnen betekenen en maakten ons zorgen. Maar volgens mij is het door de goede voorbereiding over het algemeen goed gegaan."

Pioniers

Manager Jeannette Krikke prijst allen als pioniers. "Samen met collega's hebben jullie een belangrijke rol gespeeld in de transitie van de zorg en de transformatie van het sociaal domein en dan met name in de ontwikkeling van de wijkteams. Een spannende en uitdagende periode. Jullie gaven invulling aan begrippen als eigen kracht en de inzet van het netwerk. Jullie waren formeel werknemer van Amerpoort, maar werden dagelijks vooral aangestuurd door gemeente en wijkteamleiders. Dat was soms een lastige constructie." 

Inspiratie en symbolen

Het afscheid is voor allen een bijzonder moment. Sommigen hebben lang bij Amerpoort gewerkt.  Als dank voor jarenlange inzet en betrokkenheid bij Amerpoort kregen de inmiddels ex-collega's bloemen en veel cadeaus. O.a. ter inspiratie het boek 'De nieuwe route' van Anke Siegers over een andere, gelijkwaardige manier van samenwerken tussen client en organisatie en een zakje met symbolen (hartje, uiltje, steentje, belletje en een geluksmuntje) als onmisbare bagage in hun verdere (werkzame) leven. 

${carousel}

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau