Theater Totaal

Theater Totaal is de werkplek voor talentvolle muzikanten en acteurs met een verstandelijke beperking. De plek waar mensen met een verstandelijke beperking hun droom van uitvoerend artiest kunnen waarmaken.

Theater

Theater Totaal is de werkplek voor talentvolle muzikanten en acteurs met een verstandelijke beperking. De plek waar mensen met een verstandelijke beperking hun droom van uitvoerend artiest kunnen waarmaken. Maak kennis met onze band Total Loss en met onze theatergroep Kraak. Zie voor meer informatie artiesten

E-mail: theatertotaal@amerpoort.nl

Download de flyer (PDF)

Op de muziek- en theaterwerkplaats werken artiesten aan de ontwikkeling van hun artistieke vaardigheden. Ze worden daarin begeleid door docenten uit diverse kunstvakopleidingen die beschikken over didactische en pedagogische vaardigheden. 

De dagelijkse activiteiten op de werkplaats gebeuren voornamelijk in groepsverband. Door deze aanpak wordt niet alleen de groei van de artiesten (inter) actief gestimuleerd maar kunnen zij al gauw deelnemen aan concerten en voorstellingen. Het verzorgen van optredens is waar muzikanten en acteurs verlangend naar uitkijken. 

Alle muziek- en theaterproducties zijn van eigen hand. Theater Totaal verzorgt maatwerkproducties voor uiteenlopende gelegenheden waaronder congressen, symposia, opleidingen, bedrijfstrainingen, festivals of gewoon feesten.  

Theater Totaal is in 1996 opgericht naar een initiatief van Jan Lommers, met als doel om mensen met een verstandelijke beperking mogelijkheden te bieden om hun aanleg voor muziek of theater te ontplooien.

Proef de sfeer en ontmoet talenten!

Om de sfeer van Theater Totaal op te snuiven is een bezoek aan de werkplaats een aanrader. Daar is te zien op welke unieke wijze artiesten en medewerkers aan muziek- en theaterproducties werken. Bel of mail gerust voor een afspraak.

Missie

Theater Totaal is een muziek/theater (t)huis voor artiesten met een verstandelijke beperking. In een sociaal klimaat waarin lichtheid van het bestaan, onderlinge hulp, begrip, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid centraal staan, ontwikkelen de artiesten hun uitzonderlijke talent doormiddel van scholing en vertoning.

Artiesten

De artiesten van Theater Totaal werken samen met de docenten aan voorstellingen en optredens van hoge kwaliteit. Theater Totaal is dan ook trots op de band Total Loss en theatergroep Kraak.

Total Loss

De band Total Loss wisselt eigen werk af met swingende covers en prachtige liefdesliedjes. Diverse vocalisten zingen in het Nederlands en Engels en worden ondersteund door een swingende ritmesectie die garant staat voor een stevige groove en vette solo’s. Enkele bandleden leveren een bijdrage aan het schrijven van muziek en liedteksten.

Total Loss is de band van Theater Totaal; de werkplek waar talentvolle muzikanten en acteurs met een verstandelijke beperking hun droom om artiest te zijn, waar kunnen maken. 

Total Loss leent zich uitstekend voor optredens voor uiteenlopende gelegenheden waaronder concerten, festivals, symposia, congressen, bedrijf- en schoolfeesten. De muziek is eerder geschikt voor luister- dan voor danspubliek.

 

Kraak

De theatergroep Kraak is een groep met talentvolle acteurs. 

Zij werken aan producties die zijn bedacht door artistiek leider en docenten. Om een grote betrokkenheid te realiseren heeft de inhoud van de producties veel raakvlakken met de belevingswereld van de acteurs. Wanneer er voldoende inhoud is en alle betrokkenen kunnen werken met de verhaallijn, wordt er onder een strakke regie intensief gerepeteerd. 

Naast de lopende voorstellingen wordt er binnen Kraak altijd gewerkt aan korte voorstellingen en scènes op maat voor uiteenlopende gelegenheden. Kraak is flexibel en kan daardoor snel reageren op onverwachte verzoeken. Acteurs van Kraak worden regelmatig gevraagd, o.a. voor rollen in instructiefilms.

 

Dagbesteding

Kraak en Total Loss

De dagbesteding is wekelijks op maandag, dinsdag en donderdag. Muzikanten en acteurs werken aan hun artistieke prestaties, studeren nieuwe producties in en bereiden zich voor op optredens. Docenten dragen zorg voor een optimaal pedagogisch klimaat. 

 

De vierde dag

De vierde dag is een dag waarop jij je basisvaardigheden op het gebied van theater verder kunt ontwikkelen. Deze dag kan in combinatie met maandag, dinsdag, donderdag of los worden gevolgd. 

Werktijden

09.30-10.00 uur    inloop met koffie en thee
10.00-12.30 uur    werken
12.30-13.15 uur    pauze
13.15-15.15 uur    werken

Bij ons artiest worden

Denk jij aanleg te hebben voor muziek of theater en heb jij een indicatie dagbesteding? Droom je ervan om als muzikant of acteur op te treden?

Neem dan zeker contact met ons op. Wij nodigen je uit om te komen kijken op onze werkplaats. Daar kun je zien wie we zijn en wat we allemaal doen! Voor jou een mooie gelegenheid om te ontdekken of Theater Totaal iets voor jou is. 

Om je te helpen je droom waar te maken, gaan we als volgt te werk: 

1)  Kennismaking
Na aanmelding maken we een afspraak voor een kennismakingsbezoek. Dit bezoek levert jou en ons genoeg informatie op te bepalen of je bij ons stage wilt en kunt gaan lopen. 

2) Stage
Tijdens een korte stage van 3 weken draai je mee met Total Loss, Kraak of de vierde dag. In die stageperiode leer je onze aanpak, de artiesten, docenten en uiteraard de sfeer kennen. Voor ons is die stage van belang om een goed beeld te krijgen van jouw aanleg en vaardigheden. Bij "vaardigheden" moet je bijvoorbeeld denken aan het kunnen samen spelen met andere artiesten, je kunnen laten regisseren en in staat zijn om werkelijkheid en fantasie te onderscheiden. 

3) Toelating
Na de stageperiode is er een evaluatiegesprek waarin we besluiten of je bij Theater Totaal kan komen werken. De minimale leeftijd is 16 jaar. 

Aanmelden

Heb je interesse? Stuur ons dan een e-mail: theatertotaal@amerpoort.nl. Je telefonisch aanmelden op nummer 06-21538596 mag ook. Je bent met ouders, verzorgers of begeleiders van harte welkom. 

Vakantie

Bij Theater Totaal verbind je je aan een collectief, dit houdt in dat we de schoolvakanties van Midden Nederland vrij zijn. Buiten de schoolvakantie kun je geen vrije dagen opnemen. De optredens kunnen zowel overdag op werkdagen als ’s avonds of in het weekend plaatsvinden. 

Werkweek Charme

Een bijzonder programmaonderdeel bij Theater Totaal is de werkweek op theaterlandgoed Charme in Frankrijk. Jaarlijks opent Theater Totaal het nieuwe seizoen met een cultuurprogramma voor alle artiesten en docenten. Deelnemers werken intensief samen aan uiteenlopende producties die ter plekke worden bedacht. De werkweek heeft tot doel:

1) Een ontspannen en gezellige opening van het nieuwe seizoen.

2) Versterking van de onderlinge band.

3) Inhoudelijke voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

 

Boekingen

Maak vrijblijvend kennis met de ervaringen van Theater Totaal. Graag nodigen we u uit voor een gezamenlijke verkenning naar de mogelijkheden voor uw organisatie, uw scholieren, uw studenten, uw medewerkers, uw gasten, uw vrienden, uw artiesten of anderen.

Theater Totaal wil dat de artiesten midden in de samenleving staan. Naast de optredens gebeurt dat onder andere door samenwerkingsprojecten met bijvoorbeeld HKU (Hoge school voor de kunsten Utrecht), Deltion Zwolle en Theater Young Ones.

Onze producten die te boeken of te koop zijn, zijn o.a. :

-Optredens
-Scènes op maat
-Duo optredens
-CD en kaartverkoop via de webwinkel

 

De lopende voorstellingen:

Dinsdag 13 september
Roald Dahl 100 jaar 

Op 13 september 2016 zou Roald Dahl 100 jaar zijn geworden. Dit hebben we gevierd met een feestelijk speciale avond.

 

 

De GVR, de Grote Vriendelijke Reus speelde 
op  9 juni, 10 juni en zaterdag 11 juni 2016.

Het was een reusachtig succes!

 

 

 

Wilt u op hoogte gehouden worden van deze voorstellingen, meld u aan voor de nieuwsbrief/uitnodiging

Wilt u informatie over de voorstellingen dan kunt u bellen met Theater Totaal op 06-21538596 of mailen naar theatertotaal@amerpoort.nl.

 


Agenda

 

2016

december 2016 
12 december optreden duo bij Monuta in Houten

november 2016 
01 november Kraak speelt "Assepoester, maar dan woester" in de Meervaart in Amsterdam
05 november Kraak speelt "Assepoester, maar dan woester" en Total Loss geeft een concert in Lopik
08 november Kraak speelt "Assepoester, maar dan woester" op een werkconferentie in Utrecht
16 november Kraak speelt "Assepoester, maar dan woester" op een werkconferentie in Utrecht
19 november Kraak speelt "Assepoester, maar dan woester" in de oude bibliotheek in Nieuwegein 

oktober 2016 
17 oktober Kraak speelt "Assepoester, maar dan woester" op een werkconferentie in Soesterberg
27 oktober Kraak speelt "Assepoester, maar dan woester" op de Mozarthof in Hilversum
28 oktober Kraak speelt "Assepoester, maar dan woester" op het sprookjesfestival in Arnhem
28 oktober Total Loss geeft een concert in 't Stip-café in Utrecht
31 oktober Kraak speelt "Assepoester, maar dan woester" op een werkconferentie in Soesterberg

september 2016
11 september Kraak speelt "De griezels "in de bibliotheek in Utrecht
13 september speciale  Roald Dahl avond in Theater de Kom
16 september Kraak speelt "Assepoester, maar dan woester" bij Stip in Utrecht

juni 2016
9 juni voorstelling de GVR in Culemborg
10 juni besloten voorstelling De GVR in Culemborg
11 juni voorstelling de GVR in Culemborg
18 juni optreden van de band Total Loss in Nieuwveen

april 2016
01 april speelt "Assepoester, maar dan woester" in de Kom voor de Beatrixschool
04 april speelt "de Griezels" op de Jenaplanschool, De overkant
07 april speelt "Assepoester, maar dan woester" op de Jenaplanschool de Brug in Utrecht
08 april Kraak speelt "Assepoester, maar dan woester" op de Cleophasschool in Utrecht
11 april speelt "de Griezels" op de CNS in Abcoude
12 april speelt "Assepoester, maar dan woester" bij Deltion
18 april speelt "de Griezels" op de Meerklank in Zeist

maart 2016
07 maart Kraak speelt "Assepoester, maar dan woester" op de Rafael in Utrecht
15 maart Kraak speelt "Het wonderlijke verhaal van Roald Dahl" in zorgspectrum Vreeswijk/Nieuwegein
18 maart Kraak speelt "Assepoester, maar dan woester" op de2e Marnixschool in Utrecht
21 maart Kraak speelt "Assepoester, maar dan woester" op de Ariane de Ranitz in Utrecht
22 maart Kraak speelt "Assepoester, maar dan woester" en "Het wonderlijke verhaal van Roald Dahl" op de Trompetvogel in Nieuwegein

februari 2016
15 t/m 19 febr HKU makersweek

december 2015
17 dec. Total Loss naar Deltion
15 dec. Total Loss speelt op kerstmarkten in Groningen, Wageningen en Enschede
1 dec. Première Komm Tanz mit mir en concert in theater de Kom  in Nieuwegein

november 2015
29 nov. voorstelling "Komm tanz mit mir, een ode aan het werk van Pina Bausch" bij Stut in Utrecht
20 nov. voorstelling "Komm tanz mit mir, een ode aan het werk van Pina Bausch" bij Amerpoort in Hilversum
14 nov scenes op maat bij Humanitas Nieuwegein
13 nov. Scenes op maat kleurrijk Amerpoort
9 nov. Rafaelschool
3 nov. Rafaelschool

oktober 2015
31 okt. Het gesprek
27 okt. Rafaelschool

september 2015
29 sept Duo optreden in de bibliotheek in Nieuwegein
24 sept optreden van de band Total Loss in de stadsschouwburg in Amsterdam
31 aug. t/m 4 sept. vrije week voor de artiesten ter compensatie van de werkweek


Nieuws

Social media

Theater Totaal heeft een Facebook pagina:
www.facebook.com/TheaterTotaal

volg ons ook op Twitter:
www.twitter.com/Theater_Totaal 

 

De vrienden van Theater Totaal


Wij hebben een vacature bij Theater Totaal

 

Nieuwsbrief 

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief nov 2015

Nieuwsbrief juni 2015 

Wilt u ook graag de digitale nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een e-mail naar theatertotaal@amerpoort.nl en vermeld daarin dat u interesse hebt in de nieuwsbrief en op welk e-mailadres u hem wilt ontvangen. 

 

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route