Kinderen Eemnes sparen voor De Open Poort

13 juli 2016

Feestelijke kerkdienst in de Nicolaaskerk

Zondag 10 juli waren Gijs Bakker, Michel de la Porte en Dorien Eras (bewoners van de locatie Nieuwenoord van Amerpoort) samen met Matthijs en Mario te gast in een viering van de Nicolaasparochie in Eemnes. Ze kregen daar een geldbedrag overhandigd van een groepje "communicantjes", dat zijn kinderen die in dit jaar de eerste communie hebben gedaan. Het geld hadden de kinderen zelf bij elkaar gespaard door het doen van klusjes en was bestemd voor de geloofsgemeenschap De Open Poort.  

De opbrengst van al onze klusjes voor jullie

Het was een viering die in het teken stond van de afsluiting van het seizoen voor de kinderen. In het jaar dat kinderen eerste communie doen, volgen de kinderen een bepaald programma met elkaar. En daar hoort ook een bezoekje aan een kerkdienst van de Open Poort op het terrein van Nieuwenoord bij.

 Eén van de kinderen vertelde voorin de kerk hoe ze dat hadden beleefd:

“Wij zijn alweer een poosje geleden bij jullie geweest, op de Amerpoort. Dat vonden wij heel bijzonder. Het gaat er heel anders dan bij ons, het is er niet altijd stil en er wordt ook gelopen. Ook daar wordt verteld over Jezus en brood gedeeld. 

Afgelopen weken hebben wij veel verhalen gehoord, over hoe Jezus mensen hielp, over de twee broden en vijf vissen en nog veel meer. En als je deelt dan wordt het meer, je kunt er iemand blij mee maken.

Annemieke (Kappert, voorganger De Open Poort, red) vertelde dat zij zo heel erg graag een kamerscherm wilde om te gebruiken tijdens de vieringen, maar er was geen geld voor.

Wij zijn toen allemaal iets voor andere mensen gaan doen en kregen daar geld voor, wat in onze spaarpotjes ging.

In deze buidel zit de opbrengst van al onze klusjes. Dat willen wij nu aan jou geven, voor je kamerscherm. 

Zo delen wij nu met jullie en we hopen dat je er heel veel plezier van mag hebben!!" 

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau